24. mart

U toku je velika borba protiv korona virusa u Srbiji i u celom svetu. Naša država je odreagovala na vreme i kako treba. Preduzete su sve potrebne mere. Svaka čast državnom rukovodstvu na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem! Svaka čast i veliko hvala svim zdravstvenim radnicima i svim volonterima koji su u službi države i naroda u ovim teškim trenucima po ceo svet i našu državu. Veliko hvala i bratskoj Kini na svoj pomoći koju je dala našoj državi i narodu. Nadam se da će ova pošast zvana korona virus brzo proći sa što manje posledica.
I u ovim teškim trenucima Srbija pomaže i naš narod i na Kosmetu i u Republici Srpskoj i sve narode u Bosni i Hercegovini. Pomažemo i Crnoj Gori i kome god možemo u skladu sa mogućnostima. Pomažemo i glavnom gradu Hrvatske Zagrebu zbog užasnog zemljotresa koji ih je zadesio. Pomažemo Hrvatskoj, ali ne zaboravljamo. Ne zaboravljamo užasne zločine počinjene nad našim narodom i u Drugom svetskom ratu i devedesetih godina. Ne zaboravljamo da je Hrvatska kada je god mogla zabila nož u leđa Srbiji i ubijala i proganjala srpski narod. Žao mi je svakog stradalog građaanina Hrvatske za vreme zemljotresa.
Za razliku od mnogih mi opraštamo i mi pomažemo. Kao pravi Hrišćani. Uvek ćemo pomagati, ali molim ceo svet da se i u ovim teškim trenucima preispita i da sagleda koje države i narodi imaju veliko srce. Iako nismo ni u EU ni u NATO iako smo se oporavili kao država od ekonomskog užasa kojem je država bila izložena do 2012. godine, mi smo tu da pomognemo. Neka pamti i Balkan i Evropa i ceo svet, ko je i šta je Srbija! Poručujem državama i narodima koji su ili učestvovali u zločinima protiv nas ili se radovali našoj nesreći, da se presaberu, da se urazume i da shvate kako je kada je nekome teško. Mi se nikada nismo smejali tuđoj nesreći i pomagali. Pomogli smo nedavno u vreme zemljotresa i Albaniji, koja hoće da nam otcepi deo teritorije.
Nikada u istoriji nismo napadali druge i vodili osvajačke ratove. Samo smo branili svoje i štitili se od raznih fašista, nacista i drugih zločinaca kroz našu dobrim delom krvavu istoriju.
Ponosim se što sam Srbin i državljanin i stanovnik Republike Srbije!
Uvek u našoj istoriji kada je nevolja bili smo složni i jedinstveni. Nije slučajno rečeno da samo sloga Srbina i Srbiju spašava.
Ono što me raduje je da je u ovim teškim trenucima prisutno veliko jedinstvo našeg naroda i skoro svih građana Srbije, koji slučaju sve instrukcije i savete predsednika Republike Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije.
Želeo bih da napišem nešto za NATO agresiju koju nikada ne smemo zaboraviti. Ne sme se zaboraviti ovaj zločin bez kazne.
Na današnji dan prisećamo se početka zločinačke NATO agresije na našu državu 24. marta 1999. godine. Da ne zaboravimo ono pre, ono tad, ono posle i ovo sad!
Ne smemo zaboraviti sramne izjave iz krvavog proleća 1999. godine.
Izdvojiću neke od njih:
„Trebalo bi da bombardujete Srbe”.
(Papa Jovan Pavle Drugi)
„Srbi su narod bez zakona i bez vere. To je narod razbojnika i terorista”.
(predsednik Francuske Žak Širak)
„Molim se da se vatra nebeska obruši na Srbe”.
(o. Pjer, poznati francuski sveštenik – humanitarac)
„Što se Srba tiče .. To je danas jedan bolestan narod”.
(General Žak Kot)
„Srbi nisu naročito pametni” .
„Srpska deca se više neće smejati”.
(Lorens Inglberger, bivši državni sekretar SAD)
„Srbi trguju ljudskim organima svojih žrtava kako bi obezbedili novac za svoj rat .. Trebalo bi da đavolski bombardujemo Beograd”
(Pol Džekson, urednik lista „Kalgari san”)
„Srbe treba baciti na kolena”.
(Klaus Kinkel, nemački ministar inostranih poslova)
„Srbi su zločinački dupeglavci”.
(Ričard Holbruk)
”Srbi su dvodimenzionalan narod sa težnjom ka prostakluku .. Životinje koriste svoje resurse znatno sređnije nego ovi naopaki stvorovi, čija pripadnost ljudskoj rasi je u velikom zakašnjenju ..
(Ser Piter Justinov)
”Neka se Srbi podave u sopstvenom smradu“.
(Helmut Kol, nemački kancelar)
”Rat protiv Srba nije više samo vojni sukob. To je bitka između dobra i zla, između civilizacije i varvarstva“.
(Toni Bler, britanski premije)
”NATO-razsrbljiva“ (DESERBIZATOR)”
(rasistička antisrpska reklama za sprej koji uništava gamad. Kanal + francuske TV)
„Srbe treba spokojno bombardovati, jer će sve brzo zaboraviti”.
(Džejms Šej, portparol NATO)
„Prošle nedelje imali smo devetoro ubijenih Srba, ove nedelje – osmoro. To je jasan napredak”.
(Bernar Kušner, Šef civilne misije UN na Kosovu i Metohiji)
Nadamo se da se više nikada ovakvi zločini i ovakve sramne izjave neće ponoviti.
Podsećam da je za vreme 78 dana NATO agresije na našu državu ubijeno oko 2.000 građana, od kojih 79 dece i 785 vojnika i policajaca. Ispalili su oko 50.000 projektila na našu državu, bacili 25.000 tona eksploziva, bacali bombe sa osiromašenim uranijumom. Srušili su nam 60 mostova, uništili 300 fabrika, 190 škola, 20 bolnica, raselili 280.000 Srba i drugih nealbanaca sa Kosmeta i napravili 100 milijardi dolara materijalne štete.
NATO je bacio 15 tona osiromašenog uranijuma čije je vreme potpunog raspada 45 milijardi godina, a na hiljade građana je obolelo je od kancerogenih oboljenja kao psoledica NATO agresije. Srušili su ukupno 910 privrednih infrastrukturnih objekata, 470 kilometara puta, oko 570 kilometara železničkih pruga, da ne brojimo stambene objekte, energetske objekte, televizijske repetitore…
Pamtimo i ne zaboravljamo 24. mart 1999. godine.
Moram da istaknem i sramne postupke i izjave dela opozicije u ovim teškim trenucima, koji koriste vanredno stanje zarad svojih sitno političkih interesa. Osuđujem i one domaće političare koji su se radovali NATO agresiji i osuđuju poruke državnog rukovodstva Srbije da se NATO zločini ne smeju zaboraviti.
Sada je vreme za jedinstvo i solidarnost. Ajmo zajedno da se borimo protiv korona virusa i da pomažemo jedni drugima.
Na kraju mogu samo da citiram blaženopočivšeg Patrijarha srpskog Pavla: „Budimo ljudi!“.

Uglješa Mrdić

24. mart 2020. godine

Оставите одговор