2,5 ARA U SRCU OVČAR BANJE ZA 1.700 EVRA Pronašli smo možda i najpovoljniji plac, ali kad stanete pred njega vi GLEDATE BRDO, A BRDO VAS

Dugo je, priča nam naš sagovornik, tražio plac u Ovčar banji. Znao je šta želi, nije bio u mogućnosti mnogo da plati, a onda je i naišao na oglas za koji je u prvi mah pomislio „to je to“. Tačno 2,5 ara u srcu Ovčar Banje, ni 300 metara ocd centra, šetališta i hotela, a cena ukupno 1.700 evra?

Dugo je naš sagovornik, kako priča, i bio zagrejan za ponuđene are koje je u prodaju nudio jedan gospodin. Ovčar banja, bilo je mesto gde je često odlazio i smeštaj plaćao. Prijala mu je okolina, šetnja, vazduh… priroda sa mnogo manastira…

– Znao sam da bih tu želeo vikendicu, ne kuću, nego čisto da imam nešto svoje, da mogu da prenoćim, napravim roštilj… Našao sa. oglas i zaputio se na put 168 kilometara udaljen od Beograda gde živim i radim. Plac sam lako našao, ali se na prvu i iznadio – toliko da sam i opravdao sumnje da ne može baš sve bitiidealno kao što je zvučalo – i cena – i lokacija – i veličina – priča nam.

– Od centra banje išao sam oko 200 do 300 metara. Gospodin prodavac je rekao izvolitee to je to. Kad ono bukvalno brdo, da ne kažem stena u koju gledam ja, a ona mene. I to je moj budući plac pomislio sam. Do placa još jedan kućeraukopan, bez metra dvorišta. Pitam se kako gazda ovde pije kafu – sedi na teraasi, a noge mu na putu. Ipak nisam odustao – priča naš sagovnrik i nastavlja:

– Razmišljam, dovešću bager, skinuti brdo, napraviti kućerak za 2.000 evra. Ali ne razmišljamkako su mi mnogi posle toga koji se razumeju u „posao“ rekli, da mi treba još 2.000 za potporne zidove da mi stena ne poklopi kućerak, da neći imati ni metra placa da zasadim voćku, da nema mesta ni za terasu i da ću kafu piti gledajući u prirodu kroz prozor. Tako sam posle nekoliko meseci i odustao. Još uvek pijem kafu po beogradskim ulicama, u banju odlazim vikendom, platim smeštaj i nadam se da ću uskoro naići na neki bolji oglas i ponudu – zaključuje naš sagovornik.

Blic