50. DAN PROTESTA PROTIV GRADONAČELNIKA ŠAPCA: Zelenoviću isteklo je tvoje vreme!

Ispred Gradske uprave u Šapcu održan je 50. protest protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića i aktuelne lokalne vlasti. Narodni poslanik i poverenik GO SNS Šabac dr Boban Birmančević upitao je nadležne državne organe, kada će Nebojša Zelenović posle toliko zloupotreba koje je počinio da bude uhapšen?

– Zelenović treba da bude uhapšen jer je potrošio 5 miliona evra iz budžeta grada Šapca 2015. godine. Kupovao je glasove 2016. godine, dao je otkaze doktorima koji nisu hteli da skupljaju glasove za Vuka Jeremića. Dao je otkaze ljudima u “Vodovodu” koji nisu hteli da skupljaju glasove za njih. Kupovao je glasove, ništa od obećanih investicija nije uradio. Zato treba da bude uhapšen. Tražimo Zelenovićevu ostavku, tražimo izbore – rekao je dr Birmančević.

Odbornica u šabačkoj skupštini Milica Ranković, govorila je o prezaduženosti grada, a na postojeće dugove, gradska vladajuća većina dodatno je zadužila Šabac podizanjem kredita u visini od 2,5 miliona evra.

– To je potpuno neopravdano. Mi taj dug imamo da vraćamo, ne samo mi i naša deca, već i naši unuci. Zato takve strani ne smemo više da dozvolimo. Zato treba da insistiramo na tome da raspišu izbore, da sprečimo dalju propast Šapca – rekla je Milica Ranković.

Protesti se održavaju od 7. maja, a razlog za nezadovoljstvo Šapčana je, između ostalog, loša ekonomska situacija u gradu, bahat odnos vladajuće većine prema sugrađanima, posebno u onim mesnim zajednicama u kojima su na vlasti grupe građana koje je podržala Srpska napredna stranka koja je u Šapcu opozicija. Zbog ovoga Šapčani traže neopozive ostavke ne samo Nebojše Zelenovića, već i kompletnog gradskog rukovodstva i raspisivanje prevremenih lokalnih izbora.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *