54. protest protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića: Zajedno sa Dušanom Petrovićem, zajedno sa svojih 20 pomoćnika i savetnika, zajedno sa svojim zamenikom, zajedno sa predsednikom Skupštine ne može više prodavati maglu!

U Šapcu je održan 54. protest protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića, jednog od lidera “Saveza za Srbiju” i aktuelne gradske vlasti. Uz članove i simpatizere Srpske napredne stranke stali su i “Pokret socijalista”, PUPS, Narodna seljačka stranka, kao i šabački odbor Srpske radikalne stranke. Svi oni su ujedinjeni u zahtevima da Nebojša Zelenović mora pod hitno da podlese ostavku i da u ovom gradu budu raspisani prevremeni lokalni izbori.

Doktor Boban Birmančević, narodni poslanik i poverenik GO SNS Šabac poručio je da “prodaja magle” Nebojše Zelenovića, bez obzira što je na popustu, više ne prolazi. Kako je naglasio, u prodaji magle Zelenović, ali i Dušan Petrović poslednji put su uspeli 2016. godine. Od tada u svim mesnim zajednicama izgubili su sa nulom, a pre nekoliko nedelja u Majuru su izgubili sa šest puta više glasova koliko je osvojio SNS.

– Zajedno sa Dušanom Petrovićem, zajedno sa svojih 20 pomoćnika i savetnika, zajedno sa svojim zamenikom, zajedno sa predsednikom Skupštine ne može više prodavati maglu. Ne može više lagati građane Šapca, a pokušava iz dana u dan, sve što kaže slaže i sve što je obećao nije uradio. Od kada je Dušan Petrović počeo da vodi grad, Šabac se kreće u rikverc i to vezanih očiju. Politika Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića osuđena je na propast – rekao je dr Birmančević.

Nikola Obradović, član GO SRS istakao je da u Šapcu dugo vlada mrak svake vrste, a da je posle smene Miloša Miloševića, prethodnika Nebojše Zelenovića, vaskrsao mnogo gori od njega.

– Mene ovakvo stanje mnogo i ne iznenađuje. Bio sam odbornik u Skupštini grada Šapca 2008. godine i zato me ne iznenađuje na kakav su sraman i mračan način zadržali vlast te godine. Ucenama i kupovinom glasova, višestrukim ponavljanjima izbora na određenim glasačkim mestima i kao finale kupovinom odbornika – naveo je Nikola Obradović.

Na lošu saradnju aktuelne gradske vlasti i seoskih mesnih zajednica osvrnuo se predsednik GO NSS Radenko Gojković. On je ujedno podržao radnike JKP “Stari grad” u štrajku i nezadovoljstvu, jer su im drastično smanjili plate i nije im isplaćena solidarna pomoć.

– Ostavku tražimo zbog neispunjenih obećanja Nebojše Zelenovića još od prošle predizborne kampanje, a između ostalog obećao je izgradnju Centra za voće koji bi poljoprivrednicima mnogo značio. Ostavku tražimo i zbog zaduživanja grada i sela za 2,5 miliona evra za energetsku efikasnost, odnosno njihovu neefikasnost i nesposobnost da upravljaju ovim gradom – rekao je Radenko Gojković.

Noseći transparente “Očistimo Šabac, počnimo od Gradske uprave”, “Zašto čuvate smeće od 2014. godine”, “Zelenoviću ostavka, prodali ste Šabac, pokrali ste građane”, “Zelenoviću, isteklo je tvoje vreme”, “Zelenoviću, podnesi ostavku”, demonstranti su izvikivali “Lopovi”, “Šiptari”, Ostavke”, “Vrati pare” i uputili se u protestnoj šetnji do zgrade Međuopštinskog istorijskog arhiva gde je gradonačelnikova kancelarija.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *