65. protest protiv Nebojše Zelenovića: Nezadovoljstvo među Šapčanima zbog loše gradske politike je sve veće. Zelenović mora da podnese ostavku ukoliko misli o budućnosti svog grada

U centru Šapca ispred Gradske uprave održan je 65. protest protiv Nebojše Zelenovića i aktuelne lokalne vlasti. Nezadovoljstvo među Šapčanima zbog loše gradske politike je sve veće, a kako je na protestu istaknuto, Zelenović mora da podnese ostavku ukoliko misli o budućnosti svog grada.

Prema rečima dr Bobana Birmančevića, narodnog poslanika u republičkoj skupštini i poverenika GO SNS Šabac, ovaj grad zaslužuje bolju vlasti koja može da dovede nove investicije, koja može da izgradi nove puteve, škole i vrtiće, vodovodnu i kanalizacionu mrežu i koja može da garantuje da će ambulante u selima raditi.

– Osnovni problem Dušana Petrovića, Nebojše Zelenovića i trenutne vlasti u Šapcu je poverenje. Više niko ne veruje Dušanu Petroviću, Nebojši Zelenoviću, Nemanji Pajiću, Sovraniju Čonjagiću, Živojinu Vuletiću, Milošu Miloševiću … Siguran sam da oni u tom svom lopovskom udruženju i ne veruju jedan drugom. To je njhov problem. Neka sede i neka se lažu između sebe. Ali je problem što lažu i građane Šapca i Srbije krijući se iza neke demokratije – rekao je dr Boban Birmančević.

Saša Maksimović, poverenik Saveta za koordinaciju mesnih zajednica GO SNS Šabac, istakao je da umesto da gradonačelnik Zelenović vodi dijalog sa građanima o svim nagomilanim problemima koje muče grad, on se šeta po Srbiji sa “Savezom za Srbiju” i izmišljaju, kako je naglasio, kojekakve uslove da bi oni izašli na izbore.

– Oni su, tobože, bitan faktor, a nemaju ni 10 odsto podrške u Srbiji. Izmišljaju dodatne zahteve, a po tim istim zakonima su oni vladali 12 godina. Zelenović i njegova ekipa je 20 godina u Šapcu. Da li to znači da će Zelenović da bojkotuje sam sebe? Neće sigurno! Izaći će on na ove izbore iz razloga što su navikli 20 godina da izvlače novac i da kupuju izbore i da prodaju radna mesta – rekao je Saša Maksimović.

Od zgrade Gradske uprave, demonstranti su održali protestnu šetnju do Međuopštinskog istorijskog arhiva, a novina je ovog 65. protesta, da je šetnja završena u dvorištu Dunjića kuće koja se nalazi preko puta Arhiva. Razlog zašto je uvedena dodatna lokacija je taj da u Dunjića kući gradonačelnik Šapca, gradsko veće i kompletno rukovodstvo često održavaju sastanke. A u ovom objektu se često mogu videti i članovi “Saveza za Srbiju” koji vole da dolaze u Šabac da sastanče.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *