A, od Đilasa  dr Šapiću – placevi na Topčideru! (2)

Kako su „braća po babine drp linije“ prisvajali imovinu Beograda:

Sekretarijat za imovinsko pravne poslove Skupštine grada Beograda 2012.godine doneo je rešenje po kome se 5 manjih parcela na potesu uz ulicu Laza Lazarević, ispod Partizanovog stadiona, ukupne površine od 1884 metra kvadratna grupišu u jednu i  dodeljuju na redovnu upotrebu Aleksandru Šapiću!?

Da li ima ikoga ko bi poverovao u priču da se sve to moglo obaviti bez znanja i aminovanja gardonačelnika Dragana Đilasa? Naravno da nema. I u pravu su. Šapić mu je bio pomoćnik, ponekad čak i bodigard?!

Rešenje o dodeli parcela potpisao je ondašnji Đilasov sekretar za imovinsko-pravne poslove Petar Živanović.  Rešenje je inače izdato na zahtev Aleksandra Šapića, koji je na susednoj  parceli  već bio kupio staru trošnu kuću površine 171 metar kvadratni.

Šta to praktično znači, za antikorupcijski portal Embargo s razlogom  neimenovani sagovornik kaže:

– Parcele su dodeljene Šapiću „na lepe oči“, bez konkursa, bez ikavkog javnog oglašavanja! Praktično mu je to zemljište poklonjeno, mada postoji mogućnost da je kasnije napravljen neki ugovor o zakupu, možda na 99 godina, za koji plaća neku siću?! Ako je bio bar malo mudar, trebalo je bar to da uradi? Ili je i ovaj put pobedila bahatost njegovog šefa i njega lično…Tako je Šapić od Grada Beograda dobio na poklon nepunih 19 ari zemljišta vrednog bar 2 miliona evra!? Pa gde to još ima, osim u Srbiji i Beogradu u vreme vladavine žutih…

Portal Embargo je došao u posed  i zvanične dokumentacije o kojim se konkretno parcelama radi i kolike su površine. To su parcele  pod sledećim rednim brojevima:

  1. 3217 – 385 metara kvadratnih
  2. 3213 – 199 metara kvadratnih
  3. 3214 – 269 metara kvadratnih
  4. 3215 – 349 metara kvadratnih
  5. 3216 – 503 metra kvadratna
  6. 3174 – 862 metra kvadratna ( ulica Laze Lazarevića)

Ovo su sve parcele uz ulicu Lazu Lazarević. Čim je dobio „na poklon“ ove parcele, Šapić je praktično preuzeo i ulicu ( to je parcela broj 3174) i odmah ju je zatvorio metalnom ogradom visokom 6 metara! Tako je ulica Laze Lazarevića nestala sa mape Beograda i postala vlasništvo jednog čoveka: demokrate, humaniste,ma poštenjačine…

– Ali, to nije sve najgore u ovom slučaju – tvrdi sagovornik Embarga.

– Šapić na poklonjenim parcelama grupisanim u jednu, pravi bez građevinske dozvole velelepnu vilu površine 627 kvadratnih metara, zatim prateće objekte, bazen, sportske terene… Ali, ni to nije najgore! Najgore je što se oglušio i o slovo Zakona koji kaže, da bilo kakav objekat ne sme biti bliži od 25 metara od najisturenije ose železničkog koloseka!? U Šapićevom slučaju, njegov objekat je samo 8 metara udaljen od najisturenije ose koloseka železničke pruge koja tuda prolazi. I ko kaže da Zakon važi za sve i da smo svi jednaki pred Zakonom?

Očigledno, za dvojicu budućih kandidata za gradonačelnika Beograda, Aleksandra Šapića i njegovog učitelja Dragana Đilasa Zakon nikada nije važio. Evo, kako su vladali Beogradom! A, tek šta bi radili, kada bi se ponovo vratili u zdanje Starog dvora u Dragoslava Jovanovića… To ne možete čak ni zamisliti…

E.E.

 

 

Оставите одговор