Agejev i Abasov danas kuju zlato Srbiji u Jerevanu

Vreme je za zlato i „Bože pravde“! Sve nade, misli, energija ljubitelja plemenite veštine u Srbiji danas je usmerena ka dva boks reprezentativca naše zemlje koji će kovati najsjajnije odličje Evropskog šampionata u Jermeniji i braniti našu trobojku.

U olimpijskoj kategoriji 63.5 – 67 kg Vahid Abasov ukrstiće rukavice sa Gruzijcem Lašom Gurulijem, dok će Artjom Agejev u olimpijskoj kategoriji 75 do 80 kg snage odmeriti sa Italijanom Alfred Kromvel Komejem.

Sve finalne borbe biće uživo prenošene na TV Arena Fight sa početkom od 15 časova po srednje-evropskom vremenu. Ulazak srpskog boks asa u ring u poluvelter kategoriji Abasova očekuje se oko 16:30 časova, dok će na veliku scenu šampionata Starog kontinenta u Jermeniji u poluteškoj kategoriji Agejev izaći u 17:15 časova.

Prvi meč za Srbiju u Jerevanu boksovao je Artjom Agejev i zabeležio prvu pobedu našoj zemlji na ovom takmičenju. Igrom sudbine Agejev će boksovati i poslednji meč  za Srbiju na EP u Jermeniji, a bajka će biti potpuna ako na njegovim grudima zasija zlato.

Na evropsko zlato Srbija čeka od 1985. godine kada je najsjajnije odličje iskovao u Budimpešti Ljubiša Simić.

 Foto: BSS