Akcija Embarga: Ukinuti Državnog revizora – sve dok u pravosuđu sede delioci nepravde!?!

Zašto da ne? Srbija bi trebala da se debelo zamisli kuda vodi njen prozapadni, modernistički i toliko od istih kritikovani pravosudni sistem! 

Jer, ako se svi najbitniji predmeti u ovoj neprikosnovenoj grani vlasti, razvlače kao gladna godina, traju do beskonačnosti u kojoj se gubi svaki smisao i osećaj za pravo i pravdu – onda zbog čega da država troši pare na zvanične kontrolore budžeta, kada od njih na kraju nema baš nikakve vajde…

Šta da sada, posle zastarevanja postupka protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića može da kaže Državni revizor, koji je ovog čoveka „ulovio za rukama u pekmezu“ za 2015.godinu? Šta da kaže posle najprofesionalnije odrađenog posla, podnete Krivične prijave za sve silne malverzacije u kojima je ulovljena kompletna šabačka „žuta garnitura“, kada je na Apelacionom sudu u Novom Sadu Zelenović oslobođen? I to zbog čega? Ne zato što su dva puta sudije Višeg suda u Šapcu pogrešile, što su ga osudile na osnovu dokaza jasnih kao dan, nego zato što je ceo postupak otišao u apsolutnu zastarelost poslednjeg dana prošle godine?!? 

I ko je za to kriv? Da li će iko odgovarati zbog toga što se predmet toliko vremena razvlačio, čuvao u nečijoj sudskoj fijoci ili sudskoj arhivi, da bi nastupilo apsolutno zastarevanje! I šta tek reći na likovanje ovog „nesretnika proneveritelja narodnih para“, Zelenovića, pobedničko pojavljivanje pred novinarima, grakćući kako se eto, „ tri godine protiv njega vodio montirani proces“? I svi su na to odćutali… Oni koji su ga slušali i oni koji o tome nisu hteli da pišu?!

Zašto ovo nije tema za srpske medije? Zašto se ovom temom ne bavi Evropska komisija za medije, već samo ponavlja naučenu frazu kako u Srbiji nema dovoljne slobode medija, niti poštovanja prava i pravde… Hoće li Tanja Fajon obratiti pažnju na ovaj slučaj, kako se lopovi po Srbiji izvlače od sankcija i zasluženih kazni – namernim odugovlačenjem sudskih procesa, podmetanjem svega i svačega javnosti, sve dok kompletan slučaj ne bude sasvim pravno i ljudski potpuno obesmišljen! 

Borimo se 30 godina protiv korupcije u pravosuđu, a izgleda da je ona sve veća i veća, sve jača protiv koje niko ne može niti hoće da se bori?! A, kad predsednik Srbije kaže koju reč protiv, skače onda dežurna narikača, gitarista, bloger i sudija dr Miodrag Majić i njemu slični…

Zar nikome ne bode oči činjenica da je na sudu oslobođen čovek koji je „pokrao“ narodne pare, pare običnih građana iz njihove zajedničke (gradske) kase? Zašto niko ne želi da bar pokuša da nađe krivce zbog čega u Srbiji svi najbitniji ( i najplatežniji) slučajevi ili zastarevaju ili se obustavljaju zbog nedostatka dokaza? 

Šta je zajedničko za sve njih: Da se procesi vode u nedogled, tokom kojih svedoci odustaju, a ponekad i nestaju… Uglavnom, procesi se obustavljaju, a krivci iz sudnica izlaze kao pobednici, dok obrazi sudijama čan ni ne  pocrvene od stida… Neki posle takvih sudskih ne(pravdi), odlaze u stranke kod svojih finansijskih mentora, neki u „đavolje advokate“, a neki bogami ostaju u pravosuđu kao spavači, dok ih ne angažuju u nekom novom slučaju…

I posle neka neko kaže, da više ne važi ona narodna „para vrti gde burgija neće“!?

P.J.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *