Ako se ostvare opsesivne ministarkine želje – bar više neće morati da pokuša, da falsifikuje ugovore sa Rusima!!!

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović gostujući na TV Hepi istakla je danas da će od septembra sledeće godine Srbija imati snabdevanje gasom i iz drugih izvora osim iz Rusije, misleći pri tome na završetak interkonektora sa Bugarskom putem kog bi mogao poteći gas iz Azerbejdžana.

„Ne znam kako će da prežive Bajatović i slični koji govore da samo treba ruski gas“, poručila je Mihajlović.

Ovo nije prvi put da Zorana Mihajlović odbrusi bajatoviću, jednom ga je i izbacila sa sastanka.

Ona je ocenila da ne „možete da zavisite samo od jednog dobavljača. I da 100 odsto gasa dobijamo od Amerike ne bi valjalo. Hoćemo da se povežemo interkonektorom i sa Hrvatskom i sa Bugarskom. Što se više povežemo sa regionom bićemo stabilniji i naša privreda biće sigurnija“.

Mihajlović je rekla i da bi se moglo uštedeti 20 do 25 odsto potrošnje električne energije ukoliko bismo se malo efikasnije ponašali.

Gas će sigurno poskupeti, samo je pitanje koliko

Jedno od pitanja za narednu zimu je da li će EPS moći da obezbedi dovoljno struje u slučaju da se veliki broj građana prebaci sa drugih energenata koji su poskupeli, na struju.

„Radimo na tome i činimo sve. Energetska stabilnost je krug i ako je jedan element u problemu to se preliva na sve druge“, ocenila je ona za Danas dodajući i da je zato važna cena struje.

Direktno