Aleksandar Srpski!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar #Vucic @avucic položio je zakletvu pred poslanicima u parlamentu, čime je otpočeo njegov drugi predsednički mandat.

Po ulasku u skupštinsku salu, predsednik Vučić pozdravljen je dugim aplauzom.

Predsednik Vučić je, držeći desnu ruku na Ustavu Srbije i Miroslavljevom jevanđelju, najstarijoj srpskoj knjizi, izgovorio tekst zakletve:

„Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti“.

Nakon toga, potpisao je tekst zakletve, a poslanici i gosti pozdravili su ga aplauzom.

Zatim je usledila himna Srbije „Bože pravde“.

Nakon što je predsednik parlamenta Ivica Dačić otvorio posebnu sednicu parlamenta, na njoj je predočen izveštaj Republičke izborne komisije o rezultatima glasanja, u kojem stoji da je predsednik Vučić na izborima dobio 2.224.914 glasova građana, što je, takođe, propraćeno aplauzom.

Moja dužnost je briga za Srbiju i dobrobit njenih građana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon polaganja zakletve u Narodnoj skupštini, u obraćanju istakao je da želi da bude predsednik svih i za sve i da će činiti sve u najboljem interesu Srbije.

„Ne postoji veća čast, obaveza, nema ni većeg ponosa od onog koji daje činjenica da vodiš svoju zemlju. Ni veće dužnosti da je sa ponosnom predstavljaš. Sve to i obavezu, dužnost, čast i ponos dobio sam od građana na izborima. Oni su izraz volje ubedljive većine koja je mene i najveći deo vas nanovo zadužila da svoj posao obavljamo, ne uvek i kako ta većina želi, već da činimo što je u najboljem interesu Srbije“, naglasio je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da želi da bude predsednik svih i predsednik za sve, prvi po obavezama, zadnji po privilegijama, da radi više, da ne traži više za sebe, ali apsolutno sve za Srbiju. #SNS #Srbija