Ambasadorka Repčekova ide Lajčakovim stopama!?! (10)

I nova ambasadorka u Beogradu Dagmar Repčekova ide Lajčakovim stopama. Meša se u unutrašnje stvari Republike Srbije i kadrira po slovačkim institucijama. Mešala se oko izbora u Matici, čak javno govorila ko treba da bude izabran za potpredsednika Matice slovačke u Srbiji.

– Ambasadi nikad nije odgovarala medijalizacija problema korumpiranih Slovaka sa kojim su oni družili dugi niz godina – tvrde sagovornici Embarga iz redova Slovaka. – Šta više, stalno dolaze bivši ambasadori u posete i kadriraju direktore, predsednice, podanike. Sve bi da bude po njihovoj volji. Ambasadi itekako odgovaraju “prodane duše”, marionete kroz koje mogu da prećutno rade svoje poslove i da ako zatreba koriste poligon nacionalne manjine, da se Srbiji zagorča put prema EU i da se izvuče ta famozna karta o stanju ljudskih i manjinskih prava u Srbiji.

Sve je to posledica višegodišnje loše politike koju su slovački lideri u Srbiji pod uticajem Miroslava Lajčaka vodili u Srbiji sa ondašnjim čelnicima države Srbije iz redova Demokratske stranke. Politika Slovaka nije se krojila ovdde, na liocu mesta, nego u kabinetu Lajčaka I posledice toga su bile katastrofalne na svim poljima. Političkom, ekonomskom I kulturnom… Višegodišnji propusti se polagano ispunjavaju

– Slovaci u Srbiji nisu vlasnici Slovačke Republike. Ovo je Srbija! Slovaci u Srbiji nisu kolonija Slovačke Republike! Slovaci u Srbiji smatraju Srbiju svojom zemljom, državom i domovinom. Slovacima u Srbiji ne trebaju ispušene muštikle „prdjosi, taraji i gagaji“ iz Slovačke republike da kroje ovde kapu i politiku. Dokle bre ovo? Navodno do prizanja Kosova!?.

I zaista, kad su svi pomislili da sun a vidiku bolji dani za Slovake u Srbiji , odlaskom sa političke scene Ane Makanove – grdno su se prevarili!

– Ane nema, ali njenih lojalni ljudi ima i dalje na funkcijama – tvrde naši sagovornici. – Ali je zato još uvek tu, Miroslav Lajčak, spreman,  ako zatreba da pomogne i da izvuče “keca iz rukava”, da čak i zapreti Srbiji priznanjem Kosova!? On je svojim dugogodišnjim političkim radoma na Balkanu, pokazao I dokazao da nije prijatelj Srba, iako je u vreme “žutih” dočekivan u Beogradu kao da je najveći prijatelj. I u pravu su. Bio je prijatelj samo pojedincima I ličnoj promociji. Za srpski narod I nas kao nacionalne manjine u Srbiji – nikada nije imao pošten odnos. (nastaviće se)

E.E.

 

 

Оставите одговор