Ameri i Englezi podmićuju, ucenjuju i prete tipovanim značajnim ličnostima u RS,  rešeni da po svaku cenu  sa vlasti skinu Milorada Dodika!?

Na koji način hoće da pobede Dodika: Prvo ide pokušaj  podmićivanja, pa ako to ne prođe, onda kreću ucene, namontirani dosijei sa pretnjom  da će biti procesuirani i dati u javnost posredstvom svojih medija..

Amerika i Engleska vode specijalni rat protiv Republike Srpske u kome je sve dozvoljeno i tek će biti dozvoljeno! Podmićivanje, lažno obećavanje,ucenjivanje po njihovim kriterijumima značajnih Srba su postali svakodnevnica u RS!? Do te mere su razrađeni mehanizmi ucenjivanja i podmićivanja kao nigde do sada na celom Balkanu… Sve sa samo jednim jedinim ciljem: Po svaku cenu srušiti političku dominaciju Milorada Dodika I njegovih ljudi. Pretvoriti RS u novog najsvežijeg satelita na Balkanu samo i isključivo zbog slabljenja pozicije matice Srbije pred odlučujuće pregovore oko konačnog rešenja za Kosovo i Metohiju!!! Gurnuti prst u oko Rusiji i Putinu u srcu Balkana, na teritoriji koja je tradicionalno “ bila njegova zona prijateljstva i uticaja”!?

– Za sve te namere, nisu samo bili dovoljni špijuni i ucenjivanja na terenu, već i manje, ali operativno veoma sposobne, oružane formacije specijalaca koji sede u ambaasadama daleko od očiju  nepoželjne javnosti – tvrdi dobro obavešteni izvor Embarga iz RS. – Šta će im oni, kad uveliko nad celom teritorijom Bosne i Hercegiovine odavno rade šta hoće? I kad hoće?

Jedna od prvih mera specijalnog rata „Ujka Sema i brata“ bili su popisivanje znamenitih Srba koji bi mogli da odnesu odlučujuću prevagu na izborima i doprinesu pobedi protiv Milorada Dodika i Srbije:

– Prvo su počeli da „ hvataju“ bivše oficire, posebno one koji su u ratovima bili i medijski eksponirani – tvrdi sagovornik Embarga. – Obećavali su im sve i svašta, kada „ njihovi“ dođu na vlast u RS, pa čak i „keš“, samo da lobiraju u svojoj sredini, okruženju protiv Dodika i njegove stranke! E, oni kojima je i dalje stalo do RS i ličnog dostojanstva, odmah je zaprećeno nekim novim optužnicama, nekim novim sudskim procesima u nekom novom „ fantomskom sudu poput onog u Hagu“!?  Preti se i sudbinom porodice, da će i medijski biti linčovani i napravljeni kriminalcima… Sve samo zbog jednog jedinog cilja. I nisam baš siguran da neki od „uhvaćenih i privedenih“ nije popustio… Isti je slučaj sa visoko obrazovnim ličnostima, profesorima, lekarima,ljudima iz vrha pravosuđa… Svi  koji nešto znače u RS su potencijalna meta spoljnih agresora!? Treba reći i to, da se susreti obavljaju na najskrovitijim mestima, duž cele Bosne.  Posebno im se preti, ako iko od njih javno progovori o tim susretima… Zato svi moraju da ćute. Neki se plaše, da ih čak neko slučajno ne prepozna i krene da priča… Strah je veliki ušao u ljude…  Sve se odvija u najvećoj tajnosti, a kompletnim akcijama se koordinira iz američke i engleske ambasade u kojima su za ovu akciju stigle posebno obučene diplomate! Oni na terenu rade sa agentima CIA i MI6.

Sagovornik Embarga tvrdi da su do najsitnijih detalja proučili život tipovanih ličnosti, da znaju sve o njima, skoro od trenutka rođenja…. Ucena ratnim dejstvima dođe samo kao šlag na tortu, koja se servira  neposlušnima.  Svakome prilikom susreta se predočava obiman dosije, koji su njihove tajne službe izradile…

– Ali, u direktnim susretima se njima saopštava da su tajni dosijei iz RS i da će sigurno protiv njih biti aktivirani, čim se izbori završe, pa time dodatno pokušavaju da ih slome i privole na saradnju!? Naravno, da su ti dosijei lažni, da su to izmišljene priče, u kojima su samo u stvarna mesta i vreme tobožnjih dešavanja…

Prema saznanjima antikorupcijskog i neprofitnog portala Embargo, prvo se pokušava  podmićivanjem, pa ako to ne prođe, direktnim pretnjama i ucenama izložene su i druge viđenije ličnosti sa prebivalištem u RS. Nekima se obećava široko u sveri biznisa, poslovnih protekcija i davanja monopola na izvoz i uvoz roba! Sve opet sa samo jednim jedinim ciljem: srušiti vlast Milorada Dodika, odvojiti RS od Srbije, a time i od Rusije. Učiniti je novim protektoratom, kao što su to uradili sa   Herceg Bosnom i Federacijom.

Nije za džabe i kao slučajno  na Glavnom odboru SNS, Aleksandar Vučić  pričao da postoji gomila jasnih i direktnih dokaza za pritiske kojima je izložena RS!? Zna se sa kojim ciljem. Doduše, Vučić nije javno imenovao ko to radi, ali se iz rečenog nameću jasni zaključci…

E. E.

Оставите одговор