Apel JKP „Gradska čistoća“ uoči prvomajskog uranka: Ne bacajte smeće po izletištima

JKP „Gradska čistoća“ apeluje na sugrađane koji će prvomajske praznike provesti na nekom od gradskih izletišta, da iza sebe ne ostavljaju razbacano smeće, kako bi zelene površine ostale čiste i uredne.
Iz tog razloga ekipe JKP „Gradska čistoća“ će na sva gradska izletišta postaviti dodatne sudove za odlaganje otpada, a biće pojačana i dinamika njihovog pražnjenja. Pored klasičnih kontejnera i zelenih kanti za komunalni otpad, „Čistoća“ će postaviti i plave kante za odlaganje reciklabilnog otpada, s obzirom da na izletištima ima najviše otpada koji može da se reciklira, kao što su: plastične flaše, čaše, limenke, staklena ambalaža.
Samo odgovornim ponašanjem Košutnjak, Ada Ciganlija, Topčider, Avala, Zvezdarska šuma i ostali parkovi i izletišta neće postati „divlje“ deponije. Takođe, „Čistoća“ apeluje na izletnike da budu pažljivi sa raspaljivanjem roštilja i vatre, te da to rade samo na mestima koja su za to predviđena. Neugašena vatra predstavlja veliku opasnost, jer može da izazove požar i ugrozi ljudske živote i prirodu.
JKP „Gradska čistoća“ nije u obavezi da čisti šume, parkove i druge zelene površine i zato apeluje na sve izletnike da se otpad sakupi u kese i odloži u najbližu kantu ili kontejner, kojih će na svim izletištima biti dovoljno.

Оставите одговор