Autorski tekst predsednika zeca isterao iz šume – Arogancija „kvazi elite“

Nije trebalo puno posle objavljivanja autorskog teksta predsednika Vučića "Elita i plebs" da se "kvazi elita" prepozna i oglasi. U stanju navodnog "medijskog mraka" pune su ih "njihove" novine, nedeljnici, agencije i televizije. 

Onaj Todorović koji kao da nema ime nego se uvek predstavlja sa akademik Todorović pokrenuo je kao odgovor predsedniku peticiju protiv podela u društvu i navodnog  "vredjanja gradjana" !!? 

On poziva intelektualce i  univerzitetske radnike da je potpišu iako se u "autorskom tekstu" predsednika  univerzitet ne pominje ni jednom jedinim rečju i iako istina ne može nikoga da vredja.

A istina je da je poslednjih nekoliko meseci usled serije političkih promašaja arogancija "lažne elite" u javnim nastupima ušla u fazu "histerične kampanje" protiv svakog ko ne misli kao ona. U toj kampanji većinska Srbija se nedvosmisleno odslikava kao glupa, neprosvećena, krezuba, inferiorna, zla i kriva...

Istina je (akademiče Todoroviću) da upravo ta "kvazielitistička" ostrašćenost  protiv sopstvenog naroda deli društvo, predstavlja govor mržnje, vredja gradjane... Kako drugačije  objasniti izraze kao što su "škart" društva, ili kad se njegovi delovi opisuju kao "čopor" i "stoka"... ili kad se najviši predstavnici vlasti nazivaju "bandom", "razbojnicima", "lažovima"... I da se ovde zaustavimo jer nepristojno je i pominjati najprimitivnije izraze vredjanja, ponižavanja i "bolesnih strasti" iako oni u javni govor ulaze iz usta nazovi "uglednih" intelektualaca.

Šta reći kada jedan od takvih kaže  "zašto da razgovaramo, nema razgovora... treba stvar zaoštriti do kraja". Je li ovo (akademiče Todoroviću) poziv na "podele u društvu". Ako nije to onda je još gore, poziv na puč i vešala!

Gde ste živeli do sad ? Ako sve ovo niste čuli i videli tokom prethodnih meseci i prepoznali kao opasan "govor mržnje", "vredjanje gradjana" i unošenje "podela u društvo" ne valja vam posao. Sa kojim moralnim pravom sada pokrećete peticiju protiv institucije predsednika. Suviše je pristrasna, providna i licemerna takva peticija.  

Nema u njoj nimalo principijelnosti i zbog toga je "lažna" a svi koji je potpišu ovako sa manjkom elementarnog principa i poštenja kandiduju se za "kvazi elitu" i u stvari daju za pravo svakoj tezi napisanoj u predsednikovom
autorskom tekstu.

E. E.
Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *