Beograd ZNA – koliko ko vredi i ko za njegove interese radi – pa je manje bitno ko će ga partijski voditi….

I pre nego što je Nebojša Stefanović podneo ostavku na mesto predsednika Gradskog odbora SNS, Beogradom su počele da kruže razno-razne priče “ upucenijih” o tome, ko će zauzeti čelno mesto najbrojnijeg odbora u Srbiji?!

Prvi su odmah poleteli tvrdeći da je ulazak Šapića u SNS – zapravo njegovo promovisanje u beogradskog partijskog čelnika kao usputna stanica ka fotelji gradonacelnika…. Uporište za ovakvu tezu su nalazili i u želji Šapića da jednog dana vodi Beograd?! Takodje, fotografije poslovno-privatnih susreta sa Vučićem bio je dobar vetar u ledja zastupnicima ove teze i svim drugim “ dobro obaveštenim izvorima” iz SNS!
Ali…
Šapić je odmah pao na prvoj novinarskoj prepreci, trik pitanju – da li bi kao novi gradonačelnik Beograda saradjivao sa Goranom Vesićem? Pitanje je itekako imalo smisla, ako se zna da je za prethodne beogradske izbore, isti ovaj Šapić javno govorio kako protiv njega Vesić vodi “privatni rat”, koji skoro da i nema nikakve veze sa SNS?!
Kakav strašan autogol proslavljenog vaterpolo strelca? Kao neko ko želi da bude dobar političar morao je da zna – da svoje licne simpatije ili antipatije, činom ulaska u SNS – morao je ostaviti na Novom Beogradu, u svojoj maloj stranci…
Morao je znati, da je čak i Vesić glasao “ za” za Vučićev predlog za ulazak SPAS-a u SNS?! Kao i previše iskusan političar, Goran Vesić je zadržao za sebe sve što lično misli o liku i delu Šapića, pa je podržao odluku stranke kojoj pripada.. Vesić ovaj zicer nije propustio, pa ga je vrlo brzo efektno medijski matirao besplatno učeći novog kolegu da je partija iznad svakog njenog pojedinca?!
Idemo dalje:
Kad je Šapić uvideo grešku “ pokušao je da se vadi”, nagoveštavajući da možda njemu Beograd i nije baš toliki prioritet?!
Na kraju, na Glavnom odboru SNS Šapić je postao član Predsedništva stranke sa i dalje otvorenom opcijom “ Za Beograd”…
Ali…
Sva medijska dešavanja, kao i uvek, pomno prati i Aleksandar Vučić! Posebno ponašanje svakog pojedinca, posebno pretendenta na visoku funkciju…
Utisak je da će Beograd voditi neko ko je to zaslužio radom, a ne poziranjem i samoreklamerstvom?!
Neko ko se nije samo dokazivao u Beogradu i neko ko će biti vrhunski operativac na usluzi Beogradjanima 24 sata!
Takav ima šansu i dobiće šansu da ispred SNS vodi beogradski odbor… To što javnost možda i ne poznaje takve iz SNS je dokaz više da su kvalitetno radili – a nisu samo pozirali…
P.J.