Bes “ limene srpske lejdi od Luj Vitona: “ Kad nisam sprečila ruski gas – unišicu Srbijagas”!?!

Od kada je došla na čelo ministarstva energetike, Zorana Mihajlović više se bavi “ tricama i kucinama”, hranjenjem sujete i ličnim ratovima nego sto je ista konkretno uradila za Srbiju i narod?

Kažu da je vredna, da saradnicima deli zadatke već od zore – ali od svega mi još ne videsmo nikakve koristi…Osim što je opet obnovila rat sa direktorom Srbijagasa i ništa više! Doduše, na prvom sastanku je ostalo zabeleženo da je “ gvozdena lejdi od Luj Vitona” zapretila svim direktorima rečima “ sve sto ste do sada radili ništa ne valja”, da bi svoju moć potom dokazala isterivanjem sa sastanka Bajatovića i tajnim snimanjem njene moći i ekspresnog slanja svojim medijskim poslušnicima…

Nije “ limena lejdi” uspela da svrgne sa trona Bajatovića, ali je opet pokrenula već ispricane priče o primanjima Bajatovića, zaboravljajući samo da kaže, koliko ga placa budžet Srbije, a koliko moćni ruski giganti?
Tako je ministarka dala sama sebi autogol, pa je, valjda zbog toga, u svom poznatom besu i razularenosti, opet dala sebi za pravo, da ne bude na otvaranju Turskog toka kroz Srbiju?! Zasto? Da li gospodja Zorana nije mogla da stoički podnese poraz americke( duplo skuplje) varijante snabdevanja Srbije gasom? Sukob sa Bajatovićem iz koga je on izišao čitav i još jači – bila je kap koja je izgleda prelila času…
Ali, “ nasa lejdi od Vitona” ni tu ne staje! Razmislite, da li ona u medije gura uvek iznova priče o tome zasto nije već odradjeno restruktuiranje Srbijagasa, kao da će time u energetici Srbije poteći med i mleko? Neće naravno.
Naprotiv! Zadatak je više nego očigledan koji izgleda “ neko” treba da odradi: treba pod hitno rasturiti ruski gasni lobi u Srbiji, koji inače iz čisto ekonomskih razloga podržava i predsednik Vučić, a prva prepreka je opet isti čovek: Dusan Bajatović!
Eto, sada je ministarka primetila, kako Srbijagas nije odredio ljude za Radnu grupu koja će do 1.maja sprovesti reformu našeg gasnog giganta?! Toliko joj se zuri da ispuni obecano, da to više i ne može da krije?! Punih petnaestak godina pokušava da rasparca srpski energetski sektor koji bi se potom prodao bud zasto?
Ministarki se žuri iz navedenih razloga i motiva koji dolaze sa Zapada…Priča o zaštiti nacionalnih energetskih interesa podseća na onu legendu kad su cvetovi u vrtu nadziveli bastovana?!? Treba li da ekonomski i energetski da propadne Srbija da bi se naplatili pojedinci i njihove belosvetske lobi grupe podržane od mafijaškog bankarskog sektora? Danas optužuje opet Srbijagas, da opstruise rad u Radnoj grupi, a
pri tome nije je briga sto su njeni predstavnici u toj istoj Radnoj grupi bivši policajci, dok će ih predvoditi sveži pritvorenik, njen bliski saradnik… Šta oni znaju o energetici? Verovatno mogu gas samo da po mirisu osete…Ako nisu “bazdareni”da osecaju samo onaj iz škriljaca?!
Možda je tokom boravka u pritvoru ministarkin zamenik izučio tu gasnu problematiku o kojoj izgleda ni ona pojma nema?
I tako, vreme leti, a u energetici nema nikakvih pomaka u režiji novog ministra?! Proleteće joj i ova godina u ličnim obračunima, a onda će zauvek otići u političku prošlost, bez ikakve šanse da se ukrca u neki novi vladajući voz?!
Živi bili pa videli…
P.J.