Bez  staklene kugle i Roskinih javlanja, na šabačkom vašaru ubedljivo najjača „ fatamorgana i opsena“ dešavala se u šatoru ( štandu) „dosmanlija“ –  vladajućeg sabirnog centra!?

Vašar kao i svaki drugi… Ima svega i svačega, od igle do lokomotive, od cirkusanata, vozača na motoru u buretu, gutača vatre i sablji, do mađioničara i prevaranata! Sve u funkciji da se uzme neki dinar lakovernim posetiocima.

Čuveni šabački vašar, nadaleko poznat, je ipak nešto posebno. U milje svega rečenog, „muvačina i podvala za povodljive“  ugurala se „neprimetno“i Gradska Uprava Šapca!? Ko vele, da probaju da nešto ućare na raspoloženje građana, čak i pripitost? Ideja nikla u zgradi Arhiva, mestu gde se  inače rađaju  najveće „podvale“ sugrađanima i državi Srbiji!

Postavili opštinari, svoj štand i time se priključili mađioničarima, čarobnjacima, vidovnjacima i svim drugim profesionalcima za brzo uzimanje para povodljivim, nadmenim i posebno  lakovernim posetiocima  najvećeg srpskog vašara!?

Ali, za razliku od svih ovih lovaca koji žive od trikova, lažne magije, u „šatoru“ gradske Uprave „radila se druga radnja“: Nije bilo vozača motora u buretu, nije bilo ni velikog ringišpila, ali je bilo „verbalnog vozanja i varanja“  istih onih lakovernih građana?! Kao da su se sami čelnici Grada pretvorili u fakire, sa onim visokim turbanima, da ih slučajno građani ne prepoznaju …

Istina, na stolu šatora ( oni su ga nazvali štand?!) nije bilo nikakve staklene mračne kugle, ali su saltkorečive priče domaćica bile gore i od „ Roskinih javljanja“!?

Čega su se  moderni šabački vašarski „fakiri“ dosetili? Da rasploženje, brojnih posetioca vašara „svih čuda i čudesa“ –  teško zloupotrebe? Kao fol, da se građani upišu, daju svoje podatke… Tobože,  za neke buduće projekte, referendumska izjašnjavanja?

Ne lipši magarče do zelene trave, slobodno bi se mogao svesti ovaj novi pokušaj da se „obmanu i obrlate“ lakoverni Šapčani!?

Šta im je ta šabačka vlast do sada izgradila od onoga što je obećala?  Ništa. Da li ijedan Šapčanin treba da im veruje? Naravno da ne treba. I zašto su im onda  bili potrebni spiskovi sugrađana, sa ličnim podacima?

Možda za nešto drugo, ali sigurno ne za ono što su oni i medijski promovisali?! Sve u stilu:  „ Dođite, slobodno uđite u šator! Dajte nam podatke i recite svoje želje“! Mi kažemo: „ Sigurno ništa nećete dobiti! Baš kao što je i do sada bilo“!!!

Niko se nije zapitao, da li se ti spiskovi građana, sa ličnim podacima mogu zloupotrebiti za neke druge poslove? Recimo za neko buduće prikupljanje potpisa podrške, za stranku ili pojedinca?

Antikorupcijski portal nije bio na šabačkom vašaru, ali naši karikaturisti su ovako ovekovečili „  novu Zelenkovu i Dušanovu čaroliju“!

P.S. U glavnim ulogama su gradonačelnik Nebojša Zelenović, njegov mentor Dušan Petrović i izvesni Marsenić, kažu gradski Većnik za kulturu…

Оставите одговор