Bezobrazni gafovi “Briselke Tanje Fajon” zvane “Feler” !?!

Ako je verovati onim malobrojnim zagovornicima svega onoga što mesecima na graadskim ulicama rade lideri takozvane nenarodne opozicije u Srbiji, “Briselka” Tanja Fajon u pokušaju da na bilo koji način pomogne “ovima”, da makar malo okrnje vlast Aleksandra Vučića “ciljano je odvalila popriličnu političku glupost”:

Naime, izjavila je “da su protesti temelj svake demokratije”, komentarišući odluku Saveza za Srbiju da blokira Radio-televiziju Srbije!?  “Da građani imaju pravo na mirne demonstracije, jer je to temelj demokratije”. Fajon je istakla i da novinari imaju pravo da rade slobodno i profesionalno, bez pritisaka, uz obavezu da ne šire lažne vesti, ali i da je obaveza političara da ne šire mržnju i podele.

E, sad sledi ono glavno: kako novinari mogu da rade nezavisno i slobodno, ako im neko uskrati pravo na kretanje, na ulazak i izlazak iz zgrade, ako su blokirani, da im niko ne može doći niti izaći? Kakava je to demokratija i o kakvom se to njenom temelju radi, ako svojim mirnim činjenjem uzurpiramo pravo kretanja drugima? 

Da li bi isto tako govorila, da neka grupica političkih neistomišljenika ( a ima ih po celom svetu koliko hoćete i u mnogo većem broju od šake ovih naših političkih profitera?!) blokira rad najuticajnijih medija u Briselu, Parizu, Londonu ili “nedaj bože” CNN ili BBC? Pa, naravno da ne bi! Ali, u Srbiji je i na primeru Srbije – sve je dozvoljeno. Sve je u igri, pa čak i nasilje.

Zašto se gospođa “Feler” Fajon nije malo pozabavila legitimitetom i kredibilitetom tih istih takozvanih srpskih opozicionara? Zna ona vrlo dobro kolika je njihova realna politička izborna moć, ali joj to uopšte ne smeta, da daje neodgovorne izjave, da “ kada bi izbori bili danas u Srbiji, nema uslova da oni budu fer i pošteni, ali je posle ostvarenih sastanaka i kontakata izrazila nadu da će oni jednog dana biti fer i pošteni”?! Da li onda, kada njihovi aduti dobiju sve što traže, u pokušaju da ostvare nemoguću misiju, da pobede i bez izbora, bez izborne volje većine?

A, kad se sve ovo zna i pokušava da se ultimativno plasira u srpskoj javnosti, onda uopšte nije čudo što je čuveni Grčki filozof Sokrat, pre skoro 2.000 godina rekao to što je rekao o demokratiji:

“ Demokratija će ispaštati zato što će pokušati svima da ugodi. Siromasi će zahtevati imovinu bogatih. A demokratija će im to dati. Mladi će zahtevati da budu uvažavani kao i stari, žene će želeti da budu kao muškarci, stranci će zahtevati prava starosedelaca. A demokratija će im to dati. Lopovi i prevaranti će želeti važne državne funkcije. A demokratija će im to dati. A kada lopovi i prevaranti konačno demokratski preuzmu vlast, jer kriminalci i zločinci teže za moći, nastaće gora tiranija nego u vreme bilo koje prethodne monarhije ili oligarhije”.

Da li u ovim poslednjim Sokratovim rečenicama prepoznajemo ono što se želi sprovesti u Srbiji i to pod “budnim okom upozorenja i pretnji briselskih činovnika”? Da. Tako oni žele. O volji naroda srpskog, ni ranije nisu brinuli, pa zašto bi i sada…

P.J.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *