Bivši gradonačelnik Miloš Milošević smislio šarenu lažu za izgradnju naselja pored Save, a njegov naslednik Zelenović „Savapark“

Iaginarni gradovi i parkovi velika obmana građana Šapca kao sistem za drpanje para iz budžeta

Kada je video da se niko nije setio da pita njegovog prethodnika Miloša Miloševića, gde je obećano elitno naselje pored Save , šta bi sa imaginarnom marinom, njegov naslednik Nebojša Zelenović krenuo je istim stopama. Laži i obmanjuj, niko te ne pita ni za šta, ni gde su pare iz budžeta za debelo plaćene projekte koji nikada neće biti realizovani . Jednu obmanu i laž zameni drugom, tako će ona prva biti zaboravljena, a građani, računa vlast u Šapcu imaju kratko pamćenje.

Miloš Milošević je za vreme svog mandata obećao izgradnju elitnog naselja pored Save, sa marinom . U tom imaginarnom projektu čak je predviđeno i ponovo otkopavanje rečice Kamičak, kako bi Šabac postao mala Venecija. Sve je bilo imaginarno sem novca koji je dat arhitektama i planerima da osmisle takvu jednu prevaru za Šapčane.

Istim stopama krenuo je i njegov naslednik Nebojša Zelenović . Niko onog prvog nije propitivao gde nestadoše pare,šta bi sa obećanjem, gde je zapelo, pa računa neće ni njega .

Umesto naselja, ponudio je Špačanima nešto malo drugačije, ali opet nekako vezano za Savu, jer priča o tome kako će grad izaći na reku, dobro prija ušima Šapčana. Krajem marta 2017 godine odbornici su usvojili Plan detaljne regulacije pod nazivom „Sava park“.

Hvalio se Zelenović da to predstavlja prekretnicu u razvoju grada i obećao uređenje 350 hektara prostora Najavio je da će iz gradskog budžeta samo u toj godini potrošiti 65 miliona dinara . Predsednica odbora Sava parka, direktorka Plana, Milena Zindović pohvalila se ranije da je budžetom iz 2017, godine predviđeno 5 miliona evra za osmišljavanje projekta.
Što je za Pariz Bulonjska šuma, za Njujork Central park, to će za Šabac biti „Savapark“, pričao je Zelenović medijima i objavljivao na svojoj fejsbuk stranici ,gde su ga botovi hvalili i klicali da su srećni što je prepun takvih i sličnih ideja

Područje budućeg Savaparka, na papiru nacrtano je između Save i gradskog jezgra , obuhvata bivšu deponiju „Dudara“poljanu Mihajlovac ,zonu bivše kasarne .Park bi zauzimao prostor od novog mosta do Kočinog kanala . Ambiciozni Zelenović predvideo je i izmeštanje železničkog koloseka i stare stanice.
Ne bi to bio samo običan park, već prostor za rekreciju sa mnogim sadržajima,koji je predviđao multidisciplinarni pristup raznih struka, odnosno mogućnost angažovanja raznih institucija, pojedinaca, udruženja kako bi se izvlačile pare iz gradskog budžeta.

A Mihajlovac, poljana na kojoj se od kako Šapčani pamte održava čuveni Malogospojinskih vašar isti je kao i svih ovih godina.I ove godine radnici komunalnog preduzeća omlatiće travu i korov , posuti malo šljunka i vašar može da počne. Nema elitnog naselja, nema parka, sem u priči dva gradonačelnika.

E.E.

Оставите одговор