Bojoviću propala i poslednja „fora“!?

Komisija za HoV  „raskinula vezu“ sa „tobožnjim“ vlasnikom Energoprojekta:

Propao je Bojovićev pokušaj da zaokruži svoje gazdovanje Energoprojektom Holdingom smenom starog  rukovodstva u zavisnim društvima  Opremi i Industriji!I da tako bez para, bez otkupljenih akcija preuzme rukovođenje ovim zavisnim društvima Holdinga!

Komisija za Hartije od Vrednosti, konačno se „ dozvala pameti“, pa je odlučila kako je jedino i mogla da odluči, da mu oduzme pravo glasa kao većinskom vlasniku Energoprojekta Holdinga, na zakazanoj Skupštini akcionara ( za kraj ovoga meseca) zavisnih društava Opreme i Industrije.

Time naravno „nije oprala grehe prošlosti“, kada je u januaru prošle godine dozvolila da Dobroslav Bojović i njegove firme, na najblaže rečeno, sumnjiv način preuzme većinski paket akcija u Energoprojektu Holdingu i pored jasnog upozorenja guvernera Narodne banke Srbije da se to ne čini!? Ovim činom Komisija za HoV je i sopstvenu državu stavila u podređeni položaj i da sa svojih 34 odsto udela u ovoj srpskoj Kompaniji bude samo pasivni i nemi posmatrač „akcija moćne ekonomske hobotnice“, u kojoj, veruju upućeniji, Dobroslav Bojović  – nije glavni šraf, već samo jedan njen manje značajniji deo…

Srpska javnost se polako upoznaje sa načinom na koji je Bojović došao do vlasničkog paketa u ovom srpskom projektantsko-privrednom gigantu, dok se u isto vreme, i država probudila i krenula u akciju: signal za uzbunu bila je decembarska Skupština akcionara Energoprojekta Holdinga na kojoj je Bojović  sa novim ( svojim) Nadzornim odborom izglasao da se povuku sve tužbe koje je raniji menadžment ( prvo što je uradio u EP, bila je njegova smena!?) podneo protiv njega lično i protiv njegovih firmi!

To je do te mere iziritiralo državu Srbiju da je „morala“ da reaguje, pa je odmah podneta tužba protiv Bojovića i njegovih odluka.. Ni to nije Dobroslava Bojovića preterano uplašilo niti zabrinulo. Bar se tako ponašao pred novinarima, kojima je lakonski rekao: „ Bože moj, tužba kao i svaka druga tužba..“.

Da li se i tada ( a to se sve nedavno dešavalo) Bojović uzdao u svoje proverene adute: u Komisiju za Hartije od Vrednosti, koja je do sada bila „ verni pratilac ovog kontraverznog biznismena“? Oduzimanjem  prava glasa u zavisnim društvima Oprema i Industrija,  gde je Bojović hteo, da na zakazanoj sednici za koji dan, da smeni postojeće rukovodstvo i postavi svoje marionete –  Komisija za HoV mu je stavila do znanja „ da je pukla interesna ljubav“!?

Bojoviću je tako izbijen poslednji adut u borbi  „ da na foru“ zaokruži svoje vlasništvo u kompletnom Energoprojektu Holdingu!  Ovim pokušajem je samo dokazao ono što beogradska poslovna čaršija odavno tvrdi, da je ostao bez para i da je hteo za džabe da preuzme upravljanje Opremom i Industrijom, bez  „žute banke“ sopstvenih para!?

Izgleda „neće da može“…

E. E.

Оставите одговор