BOKS SE VRATIO NA VELIKA VRATA „Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik 2018“ za čistu peticu!

Ono što je i obećao Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, da će boks da vrati na velika vrata, to se i obestinilo. Za to je dokaz upravo završeni 56. tradicionalni turnir „Beogradski pobednik“ na kojem je učestvovalo više od 180 takmičara iz 22 zemlje, a pobednik je bio srpski bokser Trifun Dašić.

Na turniru koji je ove godine nosio ime Memorijal Branko Pešić po osnivaču, nekadašnjem gradonačelniku Beograda, u ženskoj konkurenciji najbolja je bila Anđela Branković, a u timskoj konkurenciji selekcija Brazila.
Publika u zemunskoj dvorani Pinki uživala je u spektaklu, a turnir je opravdao status turnira A kategorije od Svetske bokserske federacije.

Inače, ovo je drugi najstariji međunarodni turnir za boksere u Evropi koji je zasijao u bastionu borilačkih sportova, hali Pinki u Zemunu. Ovo je dokaz zašto je jedan od najznačajnijih međunarodnih turnira na Starom kontinentu i zašto je svrstan u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj federaciji. Moramo da napomenemo da ga je u poslednjih 10 godina Svetska (AIBA) i Evropska (EUBC) bokserska federacija proglašavala za najbolje organizovan turnir.

U konkurenciji boksera iz 22. zemlje, preko 180 boksera iz Brazila, Indije, Škotske, Alžira, Moldavije, Makedonije, Poljske, Češke, Slovačke, Nemačke, Francuske, Belgije, Grčke, Izraela, Koreje Dašić se  uzdigao iznad svih i sasvim zasluženo osvojio 56. tadicionalni međunarodni turnir „Beogradski Pobednik“ koji od 2018. nosi naziv po svom prvom pokrovitelju, pasioniranom obožavatelju boksa i najpoznatijem gradonačelniku Beograda u istoriji – Branku Pešiću. Ovo je ujedno i prvi Memorijal koji nosi ime po legendarnom gradonačelniku Pešiću.

Kroz kvalfikacione mečeve i samo finale u prelepom ambijentu hale Pinki, prodefilovao je veliki broj ljubitelja boksa, imali su priliku da u četiri  dana takmičenja, posebno na finalnoj večeri uživaju u sjajnim borbama koje su demonstrirali bokseri i dame. Finalna veče obilovala je atraktivnim mečevima, emocijama iz svih tabora, a borci izuzetno pripremljeni i motivisani nisu štedeli ni sebe ni protivnika, borili su se do maksimuma kako bi iz ringa izašli sa podignutom rukom u znak pobede.

U finalu čast Srbije branili su Trifun Dašić u konkurenciji do 75 kg (Grupa A), kao i naš najbolji superteškaš (preko 91 kg) Vladan Babić, kao i kod dama Anđela Branković.

Pored Dašića koji je proglašen za najboljeg borca i šampiona ovogodišnjeg, 56. po redu „Beogradskog pobednika“ nagrađeni su: za najbolju reprezentaciju proglašen je Brazil, najbolji sudija je Milorad Gligić, najbolja dama Anđela Branković, najborbeniji par su Rus Tural Kuliev i Turčin Onur Sipal, najbolji tehničar je Brazilac Vanderson Oliveira.

Do sada šampioni Beogradskog pobednika bili su: Bogdan Kahriman, Mate Parlov, Jovan Džakula, Zvonko Vujin, Svetomir Belić, Dragomir Vujković, Ljubinko Veselinović, Tadija Kačar, Slobodan Kačar, Mirko Puzović, Sreten Mirković, Miodrag Perunović, Bratislav Ristić, Dragan Konovalov, Aziz Salihu, Plamen Jankov, Ante Josipović, Ivan Ribać…

FOTO: BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE / PROMO

Оставите одговор