Briga o svim sektorima

Danas su u Srbiji jasno profilisane dve politike. Jedna politika je – državni i nacionalni interesi na prvom mestu, pomoć našoj državi, privredi i građanima, a druga politika je ona politika bivšeg režima – oteti od građana, oteti od države, oštetiti budžet. E, na sreću, ova prva politika ne samo da ima apsolutnu podršku građana Srbije, ta prva politika, ta politika Aleksandra Vučića, nego ima podršku i u celom svetu.
Ne bi mi danas imali ove sporazume, ne bi mi imali svu ovu podršku i od Kine i od Rusije i EU i SAD i svih drugih, da podsetim na zemlje arapskog sveta i Japana, da nemamo jednu odgovornu vlast i jednu odgovornu politiku, politiku koja naše građane, našu decu, vodi u sigurnu budućnost, i to argumentovano. Vodi se računa bukvalno o svakom sektoru.
Dakle, nema sektora u Srbiji gde nemamo napredak. Naročito želim da istaknem napredak u ekonomiji. Nekada je Srbija bila razorena raznim katastrofalnim privatizacijama dve hiljaditih godina i drugim malverzacijama do 2012. godine, Srbija je bila lider po korupcionaškim i kriminalnim aferama.
Na sreću dogodile su se promene 2012. godine i Srbija je počela da se diže. Sada je Srbija 2020. i 2021. godine što se tiče ekonomije, što se tiče rasta ekonomije, prva u Evropi i među najboljima u svetu. To je bilo nemoguće da se zamisliti pre desetak godina.
Što se tiče zdravstva i vakcinacije, među najboljima smo u Evropi i u svetu.
Sve veći je broj ljudi koji su revakcinisani.
Ne samo da smo nabavili dovoljno vakcina i nabavljamo za građane Srbije, nego pomažemo i Bosnu i Hercegovinu, i Crnu Goru i Severnu Makedoniju i sve okolne države koje su naši partneri i kojima smo pružili ruku, pružili ruku podrške i prijateljstva i ruku spasa.
Srbija predvođena predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao lider jugoistočne Evrope, kao zemlja koja iz godine u godinu raste po svim osnovama i što se tiče ekonomije, zdravstva i privrede i koja postaje sve jača i jača, Srbija je pružila ruku svima i ceo svet jasno vidi šta se dešava u našoj državi.
Na sreću to sve vide i građani Srbije koji su i na prethodnim izborima prošle godine jasno rekli šta misle o toj politici Aleksandra Vučića, a misle ono što svi ovde znamo, da je to najbolja politika i na Balkanu i u jugoistočnoj Evropi, jedna je od najboljih politika u svetu i zato treba da budemo ponosni što smo građani Srbije, treba da budemo ponosni što imamo ovakvu vlast, koja pomaže privredu, koja pomaže građane, kaja nabavlja vakcine, koja spašava živote, koja ima prijateljske odnose i sa Kinom i sa Rusijom i sa EU, i sa SAD i sa zemljama arapskog sveta.
Srbija je danas moderna, jaka i stabilna država, koja će predvođena našim predsednikom Aleksandrom Vučićem iz godine u godinu biti sve jača i jača radi budućnosti naše dece.

Uglješa Mrdić
4. maja 2021. godine