“Broj 1” sprečio hapšenje Đilasove – Miroslave Dajč!?

Zašto zbog afere “Velikog brata” niko do današnjeg dana nije zaglavio iza rešetaka:

 

Zašto nije procesuirana Miroslava Dajč, šefica kabineta gradonačelnika Dragana Đilasa zbog čuvene  afere divlje gradnje kuće “Velikog Brata”, u “Pionirskom gradu” kad je protiv nje, bilo dokaza velikih ko vrata?  Da je lično krila predmet ovog slučaja?

Zašto nije procesuiran pre nje, a u vezi istog krivičnog dela Gradski sekretar za omladinu i sport Aca Kovačević, koji je famozni predmet, Đilasovu aferu, ( njegove suvlasničke firme “Emoušn prodakšen”) potpuno nezakonito  predao šefici njegovog kabineta? Da je to urađeno, kad je trebalo da se uradi – danas bi Dragan Đilas “pevao drugu pesmu”…

Da li bi se danas javno hvalio  “ kako njega nigde  nema, niti ima dokaza protiv njega, za  tamo gde se kralo i muvalo”?!

Ko je bio taj koji je sprečio policijsku istragu u aferi “Velika Pljačka Velikog Brata”, pa je predmet uzurpacije državne imovine i nanošenja direktne višemilionske štete SKC “Pionirski grad” divljom gradnjom lažnog objekta za zabavu i rekreaciju dece?! Zašto niko nije smeo ni da pita ondašnjeg direktora “Pionirskog grada”,Mladena Vujoševića, u kakav to dil ulazi sa Đilasovom firmom “Emoušn prodakšen” mimo svih zakonskih okvira?

Ko je bio taj iz redova žutih moćnika koji je sprečio istragu ovoga slučaja, prvo kod gradske inspekcije Grada Beograda, a kasnije i kod policije, bez obzira što su se bili stekli svi uslovi i za krivičnu odgovornost aktera ovoga slučaja?

Pa, niko drugi, do lično Dragan Đilas, u to vreme, svemoćni medijski magnat sa reklamnim  sekundama na državnoj televiziji, kao svojoj dedovini!? Čovek koji je u to vreme počeo političku karijeru kod Borisa Tadića, kao direktor Narodne kancelarije, već je imao političko-interesnu hobotnicu koja je već bila opasala Beograd! Kad je ova afera trebala da pukne u javnosti i da akteri budu pohapšeni – isprečio se gradonačelnik! U liku istog čoveka, koji je 2005/2006.gradio divlji objekat pod pokroviteljstvom gradskog sekretarijata za sport i omladinu i SRC “Pionirski grad”.

Zato sadašnja priča Dragana Đilasa, kako njega nema nigde u malverzacijama i kriminalnim radnjama – deluje kao crtani film, ili bolje rečeno strip  “Alan Ford” sa pričom o “broju 1”, kako se kune u poštenje i pravdu?!

Da su nadležne gradske službe, a potom i istražni organi ( policija i tužilaštvo), radili svoj posao i zaustavili “žutog u punom zamahu u osvajanju Beograda” – mnoge stvari bi bile sasvim drugačije danas? Da su…Da su… Ali, istražni organi, od ranije presvučeni u žuto, malo iz straha, a više iz interesa – nisu radili svoj posao. Nisu lovili lopove i kažnjavali prestupnike u gradskim strukturama vlasti!

Dozvolili su, da dvoje ljudi sasvim neometano štite interese “broja 1”, tako što su predmet divlje gradnje objekta u Pionirskom gradu –  sakrili! Bukvalno su ga sakrili. Predmet godinama nije niko mogao da pronađe, pa čak ni gradski pravobranilac!? Sve mućke išle su na relaciji Gradska uprava u Kraljice Marije 1 i Stari dvor, odnosno  kabinet gradonačelnika Dragana Đilasa!

Prvo kod Gradskog sekretara za sport i omladinu, Ace Kovačevića, a kasnije, po njegovom usmenom priznanju inspektorki sa ovog slučaja – predmet je završio u fijoci kod Miroslave Dajč, šefice kabineta “svemoćnog” gradonačelnika Dragana Đilasa?

Inspektorka sa ovoga slučaja, Irena Bašović je u decembru 2013. sačinila  više službenih beleški u kojima je do detalja objasnila kretanje predmeta u ovom slučaju: kako je lutao od pisarnice do stola gradskog sekretara, Ace Kovačevića, a onda je “dobio noge” i odšetao do šefice kabineta, Miroslave Dajč u ulicu Dragoslava Jovanovića. Uz obećanje nesretnom Aci, “ da će se sigurno vratiti nazad”! Kada, to predmet “nije znao da mu konkretno odgovori”, pa ni ovaj nije mogao to da potvrdi inspektorki sa slučaja. Tako joj je afera “Velika pljačka Velikog brata umakla na lepe oči”… Inspektorka Irena je ipak, posle toliko godina, stisla petlju, pa je belešku napisala tek posle 8 godina od ovog slučaja, (divlje gradnje iz 2005.godine), ali  tek pošto je gradonačelnik Dragan Đilas najuren iz Starog Dvora!?

I opet u ovom slučaju nikom ništa. Svi se opet prave ludi i naivni. U međuvremenu opet počinjemno da slušamo iste priče: “broj 1” se osilio. Opet bi da vlada Beogradom. Sa nekom novom Miroslavom Dajč, nekim novim Acom Kovačevićima,Vujoševićevima, Stamenkovićima… Oni su potrošna roba, a samo je “broj 1” večan!? Kao u Alan Fordu.

E. E.

Оставите одговор