Bruka: Zelenović  “kupio” NALED za sitne pare!?

Gradonačelnik Šapca izmislio posao za NALED, ( stručna analiza na četiri strane?!) koji je, po sosptvenom priznanju,  platio tri miliona dinara, dok drugi tvrde – čak  4,6 miliona dinara!?

Samo za neupućeni deo javnosti  bio je šok izbor NALED-a ( Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj) da za velika budžetska ulaganja u lokalne projekte nagradu dobije gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović “Zelenko”!?

Da nagradu, kao fol “šampiona  lokalnog razvoja” dobije neko ko nije “ ni dinara” uložio iz budžeta u  projekte lokalne samouprave, ali je zato budžetske pare ( naravno ne svoje!?) “gurnuo tamo gde treba”, pa tako je “zasluženo” i stigla nagrada, koja od nedavno crveni od stida – kad se nisu postideli njihovi crnohumorni akteri…

Činjenica je, da ni ministarka Zorana Mihajlović nije znala o čemu se radi, pa je pred prisutnim kolegom iz državne samouprave burno reagovala i odmah napustila farsičnu pozornicu, ostavljajući posramljenog slavodobitnika da uživa u nezasluženom ( ali izgleda debelo plaćenom?!) – priznanju.

Naime, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović pre više od godinu dana “ugurao” se u Upravni odbor NALEDA, a kao nagradu za vrlo inspirativne govore o ovoj organizaciji, NALED je grad Šabac proglasio za top destinaciju za investiciona ulaganja?! Nije samo  javnosti objašnjeno, da li su reperi bili ona “0” od dotadašniih ulaganja višedecenijske vlasti “žutih” u gradu kraj Save ili su u novom kolegi iz rukovodstva, “ uspešnom biznismenu za svoj džep i svoga mentora Dona” videli dobar potencijal za neke sasvim nove poslovne marifetluke  pod pečatom zvaničnih državnih organa?!

Novoizabranog  predsednika UO NALED-a, Gorana Kovačevića nije previse zanimalo izuzetno loše, nedomaćinsko raspolaganje sa budžetskim parama u Gradu Šapcu, ali je zato valjda oberučke prihvatio pare kao naknadu za pomoć koju su tobože trebali da pruže kolegi gradonačelniku Šapca.

“Zelenko” i žuta ekipa iz Šapca, smislili su genijalan način da tobože reše problem sa Apotekarskom gradskom firmom koja je godinama planski gušena forsiranjem privatnog sektora, pa se došlo u situaciju da su rentabilnije poslovali oni koji su u zakupu lokala, od onih koji su radili u svojim poslovnim prostorima!? Naravno da je to bila budalaština i samo još jedna od šarenih laža “ koje su žuti čivijaši jeftino prodali sugrađanima”, kao da su ih delili na vašaru ili savskom keju…

A, šta je onda veliki “mozgovijus” Nebojša Zelenović zvani “Zelenko” uradio 2016., jadikujući kako nijedan postavljeni direktor nije mogao da reši problem nerentabilnosti gradskih apoteka… On je onda iznenada epohalno uzvikunuo ( kao Radmilović u predstavi “Radovan III”) “ Evo rešenja!”.  Citiramo, kako je rekao  medijima njegovo epohalno rešenje:

-Nijedan direktor ništa nije mogao da uradi. Mi nemamo nikog ko se razume u apotekarstvo i ko može da napravi finansijsku i pravnu analizu poslovanja i predloži mere koje će dovesti do ozdravljenja. Zbog toga smo angažovali NALED da pomogne preko svojih stručnih organa i grad je za to platio oko tri miliona dinara“, ističe Zelenović.

Ljudi, on je za tobožnje rešenje NALED-u, po sopstvenom priznanju platio oko tri miliona dinara!? Zašto? Zašta? Šta su to oni mogli bolje od onih koji su inače plaćeni za to? Ili je time “Zelenko” možda platio svoje mesto u Upravnom odboru, a nagrada je kusur koji je ostao? Ili za nešto drugo, jer,  izgleda “Zelenko” opet nije govorio istinu?

Uostalom bilo je mnogo bure posle odluke “Zelenkove većine” da Grad plati “nizašta” NALED-u za analizu stanja u apotekarskoj firmi… Pojedini odbornici su tada žestoko  kritikovali  ovakve odluke, smatrajući da je „grad preplatio uslugu i rešenja koja praktično vode do gašenja Apoteke“.

„Zašto neko pristaje da bude direktor Apotekarske ustanove, zar samo zbog toga da bi potpisao otkaze? Zbog čega je osnivač – Grad Šabac čekao tri godine da dug ovoliko naraste, zašto nije ranije reagovano – samo su neka od pitanja odbornika koja su, tada  i do sada ostala bez odgovora.

A, onda su se u polemiku uključili и oni “upućeniji” tvrdeći:

“ E same laži i neznanje svih. učesnika: – analiza na cele čitiri strane je plaćena 4.600,000, 00 dinara a ne „oko 3 mil.“ kako kaže Zelenović – analiza je svima dostupna pa i novinaru koji je bio prisutan na sednici Skupštine Grada – „stručna analiza“ u kojoj se navodi da je „Apoteka“ ostvarila prihod od samo 600.000,00 dinara u 2015. godini / str. 3. / a 2013. godine je imala prihod od 900 miliona – a Gradonačelnik Zelenović je u Upravom odboru NALEDA dao tolike pare… Zemljo Srbijooo…

Nije li ovom razlikom, (ako je ovo sve tačno, a mnogi tvrde da je tačno) od milion i šest stotina hiljada dinara zapravo plaćena ova nagrada koju je dobio Zelenović? Čovek je sve ranije isplanirao, pa i to, kada će nagradu da dobije?!

A, tek kako je reagovala šabačka javnost na  ovaj marifetluk gradskih vlasti pročitajte samo neke od komentara na društvenim mrežama iz oktobra 2016.:

30 + 25 –…Kad vrh grada isplati japanskom kapitalisti 2.5 miliona evra za objekat i parcelu, a sabacka ustanova placa kiriju za lokale koji su u vlasnistvu grada, neko treba da poseti zatvor. Zasto rad gradonacelnika niko zivi ne kontrolise?

32 + 26 –

30 + 25 –Dragi ZELENOVICU,ni deda a i pradeda nisu bili u situaciji da nemogu u drzavnoj apoteci u Sapcu da kupe lek.Planski i smisljeno je doprinela vlada srbije.Ministarstvo odbrane je imalo ugovor sa privatnim apotekama da snabdevaju vojne osiguranike a ne sa drzavnim.Izlaz,Farmaceutski a i finansijski strucnjaci nece pomoci, ako mislis dragi Zelenovicu da glasam ponovo, KRIM POLICIJA,vidim da se slazemo.Hitno.

29 + 25 –Bravo velemajstore.Kao gradonačelnik, izuzetno je vaše umeće.Ima li još šta za prodaju i uništenje nas gradjana na koje samo vi izgleda imate lično pravo kao da je sve vaše.Takvog gradonačelnika niko da poželi.Alal vera!

 

Оставите одговор