Budimo složni

U duhu proteklih napisanih kolumni a imajući u vidu da je ovo novogodišnja jasno je da je tema pisanja morala da bude specifična. Odlučio sam da pišem o tome da svi mi koji pripadamo našoj državi i naciji i koji mislimo dobro našoj državi i naciji i svim lojalnim građanima naše Srbije treba da budemo pre svega složni.

Treba da budemo složni kako u svakodnevnici tako i na poslu i u svim našim porodičnim, društvenim ili političkim angažovanjima. Ima li šta lepše od stare dobre srpske sloge? Možda i ima. Ali i to je opet direktno ili indirektno povezano sa slogom.
Da smo kroz našu istoriju uvek bili složni kao narod sigurno bi nam bilo daleko bolje. Nažalost nismo bili uvek složni. Samo sloga Srbina spasava je nezvanična krilatica Srbije i veoma popularan slogan među Srbima, koji se često koristi kao poziv na ujedinjenje protiv spoljašnjeg neprijatelja i u vrijeme nacionalne krize. Krilatica predstavlja i jedno od značenja četiri ćirilična slova S koja se nalaze na štitu srpskog grba.
Četiri ćirilična slova S su zapravo ognjila, i preuzeti su iz vizantijske heraldike u srednjem vijeku. Narodno predanje krilaticu pripisuje Svetom Savi, osnivaču Srpske pravoslavne crkve.
Prijateljima srpskog naroda, koji se borio za svoje nacionalno oslobođenje i ujedinjenje, ova krilatica nije smetala. Međutim, neprijatelje koji su se u politici prema balkanskim narodima držali pravila „zavadi, pa vladaj“, ona je izazivala i ogorčavala.
Starije generacije, one iz 19. veka, bile su mnogo tolerantnije i njih nije plašila izreka izvedena iz srpskog grba.
Pored sloge kao što sam više puta istakao u pisanju protekle 2018.godine treba da budemo i dosledni i lojalni. A da li smo? Treba dobro da se zapitamo.
Zapitajmo se svaki dan šta smo taj dan učinili za Srbiju i dali smo se svojim radom odužili Srbiji na svemu što nam je dala. Zapitajmo se uvek da li smo mi učinili sve što je do nas i da li smo verni Srbiji, našim porodicama i našim prijateljima. Lično smatram da treba u narednoj godini još više i energičnije da radim za našu Srbiju.
Za sve koji se bave politikom i koji pripadaju mojoj Srpskoj naprednoj stranci poručujem da smo 2018. godinu započeli još jednom u nizu pobedničkom izbornom kampanjom. Ta pobeda kao i za sve prethodne je zasluga našeg predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića. Mojim stranačkim kolegama poručujem da se zapitaju svaki dan šta smo taj dan učinili za Srbiju, za našu stranku i da li smo se svojim radom na poslu i u stranci barem malo odužili na svemu onome što nam je dala stranka koja je najjača zahvaljujući našem predsedniku i lideru Aleksandru Vučiću. Zapitajmo se uvek da li smo mi učinili sve što je do nas i da li smo verni Srbiji, predsedniku Vučiću i našoj stranci i našim porodicama i prijateljima. Lično smatram da u narednoj godini treba još više i još energičnije da radim za našeg predsednika Aleksandra Vučića i za našu Srbiju! Ovu godinu sam kao i prethodne dve godine započeo kao zamenik šefa Izbornog štaba Opštinskog odbora SNS Vračar a završio kao jedan od koordinatora naše stranke na Vračaru. Sve vreme sam se kao član Glavnog odbora i predsednik Saveta za borbu protiv korupcije SNS i kao predsednik Odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ u Skupštini opštine Vračar i kao predsednik Pravnog saveta OO SNS Vračar i kao potpredsednik Pravnog saveta Gradskog odbora SNS Beograd trudio da što više i što bolje radim za našu stranku. I nisam zadovoljan svojim radom, jer smatram da to treba da bude još daleko bolje i jače. Trudiću se da budem bolji i vredniji i efikasniji. Živela Srbija! Živela Republika Srpska!

Dr Uglješa Mrdić
1. januar 2019. godine

Оставите одговор