Bukagije za sabotera i perača para!?

Da li će se danas, u opštini Novi Beograd, desiti iscenirani potop šalter sale?

Pažnja! Pažnja! U opštini Novi Beograd smislili su (a zna se ko tamo drži sve pod kontrolom i strahovladom?!) veoma bezobrazan način kako da drpe velike pare iz opštinske kase. Isceniraće, tobože ne(očekivanu) havariju šalter sale, ali sa vidovitom najavom!  Na ovom scenariju bi im i Spilberg pozavideo. Evo plana:

„Vidoviti opštinar“, javio je svojim saradnicima, da dođu u zgradu opštine, tačno u 15 časova, jer će, zateći – veliku havariju! Najverovatnije potop, ali ne zbog italijanskog, nego zbog  nekog našeg lažnog  Lucifera…

Glavni ulaz u zgradu opštine i u šalter salu

U svakom slučaju „predskazanje“ kaže: pući će, verovatno glavna  vodovodna cev i poplaviti veliku moderno i skupoceno opremljenu digitalnu šalter salu u prizemlju! Ne zna se samo, ko će sprovesti „predskazanje“? Kad  šikne voda i sve poplavi – moraće da se radi hitna sanacija i eto prilike, jer će sve to koštati  „đavo i po para“ i „oprati“ još toliko…

Da je ova tobože vidovita najava zaista ozbiljna, da se najozbiljnije računa da će se desiti neka havarija – dokaz je sledeća činjenica: već su tokom jučerašnjeg dana  obavešteni svi radnici zajedničkih poslova opštine Novi Beograd, da se danas ( u nedelju)  nacrtaju na poslu u vreme očekivano za  katastrofu!?!

Na licu mesta, tačno u 15 časova, biće i ekipa, opštinskim čelnicima dobro poznato ime  firme, koja će odmah započeti pripreme za  sanaciju uništenog! To je ona  firma,   koja inače radi sve problematične poslove ove opštine: počev od zakazanih ali ne i  izvršenih rušenja, ali debelo naplaćenih utrošenih radnih sati(!?), do  svih drugih dodatnih privatnih poslova za opštinskog  moćnika… Priča se, da je to njegova lična kombinacija?

Pogled iza zgrade na šalter salu

I šta sad? Ostaje da se nadamo, da najavljene havarije neće biti, jer bi time  građani ove opštine uštedeli najmanje stotinjak hiljada evra! Toliki bi sigurno bio izdatak iz opštinske kase.

U suprotnom, ako havarije zaista bude, kako je to vidovito  najavljena u strogo internim, mafijaško-interesnim opštinskim krugovima – preostaju samo dve opcije rešenja  ovog lažnog  fenomena:

  1. Da onaj kome se „javila“ strašna havarija bude odlikovan i ponese naziv novog srpskog Tarabića ili čak  Nostradamusa? Šalimo se, naravno.
  2. I druga, smatramo, jedina  opcija – da mu se odmah stave bukagije na noge, jer je u pitanju najobičnija sabotaža onih, kojima se „ ova kombinacija javila“, samo da bi svoj ionako pun džep još više dopunili.

Uostalom videćemo šta će se desiti. Portal Embargo je sinoć „proveravao“ i uverio se, da nije bilo nikakve havarije, niti potopa u zgradi opštine Novi Beograd. Ali, tokom dana moguća su svakakva čudesa…

A, da ipak nema nikakvih čudesa i da se iza svega krije još jedna masna podvala sa vrha ove opštine, tvrdi dobro informisani sagovornik Embarga:

-Ma, kakva crna vidovitost i slične budalaštine. Jedino ovo objavljivanje i podizanje javnosti na noge, može zaustaviti unapred pripremljeni plan da se „ operu pare“ kroz renoviranje sasvim moderno opremljene šalter sale u prizemlju. Ona je sasvim digitalizovana, sa najsavremenijom opremom, mermernim podom. Opštinske službe su ostale bez mnogih poslova sa pojavljivanjem notara. Ideja je bila, da se svi poslovi sa građanstvom, tipa dozvola, rada inspekcija spuste u tu salu. Što je dobro. Ali, neko se setio, da tu salu kao fol renovira i tako „opere velike pare“. Činjenica je, da za renoviranje treba izvaditi građevinsku dozvolu. Za to treba vremena, a i debelo objašnjenje zbog čega se renovira nešto što je sasvim novo, moderno i digitalizovano? E, onda se dosetili: samo ako je nešto hitno, ako je objekat uništen nekom elementarnom nepogodom, tipa poplavom, požarom… E, onda, za hitnu adaptaciju nije potrebna unapred građevinska. Već se pribavlja naknadno. Priča se, da je glavni čovek u opštini rekao: „ Baš me briga, kako ćete? U ponedeljak mora početi renoviranje šalter sale?!“.

Ako sutra, prvog radnog dana u opštini – vidite paravane i znakove gradilišta u prizemlju, znaćete: desilo se! Lažni vidovnjak je pogodio da će opet neko namaći velike pare u svoj džep. Pogađajte ko?

P. J.

Rešenje misterije – tačno u 15h

Portal Embargo poziva kolege novinare i fotoreportere, nadležne gradske službe ali i Istražne organe da i oni, poput nekih radnika opštine, dođu u 15h u zgradu opštine Novi Beograd. Da se svi na licu mesta uverimo, da li je šalter sala uništena  ili ne? Da li je neko vidovit ili najobičniji saboter-diverzant? Ili da su odustali –što bi lično najviše voleli, pa i po cenu da nas optuže da smo sve ovo izmislili…

 

Оставите одговор