Bukti rat sa narko kartelima: DEA ostavila 67 agenata u Srbiji da spreče nove balkanske narko rute..

Da je borba protiv organizovanog kriminala, a posebno protiv svih balkanskih puteva trgovine narkoticima- u punom zamahu ima pregršt dokaza!

Srpska javnost je već upoznata sa činjenicom da je FBI odavno prisutan na ovim prostorima, pa i u Srbiji! Uspeh koji su postigli zajedno sa svojom službom za nacionalnu bezbednost ubacivanjem svog tajnog programa za komunikaciju međunarodnih kriminalaca – ozbiljno je uzdrmao narko mafiju!
U Sloveniji je pohapšena velika međunarodna kriminalna banda! Presečen je jedan veliki lanac za transport droge na zapad.
U isto vreme, američka DEA je uz pomoć FBI raskinula mnoge druge veze koje su godinama funkcionisale na tlu Balkana i Srbije?!


Našim istražnim organima je predstavljen spisak sa stotinak imena radnika policije koji su direktno sarađivali sa narko mafijom, uglavnom na zaštiti transporta droge i sitnih uličnih dilera…
Da ova priča nije konačna i završena dokaz je i podatak, da je u Srbiji posle ove velike višemesečne akcije ostalo više od 60 agenata DEA čiji je sada zadatak da u saradnji sa našim operativcima isprate celu operaciju i utvrde da li se i ko ubacuje na jedno od upražnjenih mesta transporta narkotika iz Latinske Amerike ka Zapadnoj Evropi…
Ogroman novac koji se decenijama vrti u ovom ilegalnom poslu veliki je izazov i za najmoćnije tajne službe sveta, koje ne žele da sede skrštenih ruku dok tone i tone droge prolaze ka zapadu..
E.E.