Čankovi poslušnici povampiruju ideje cara Franje Josifa!?!

Da li je i ovo moguće? U vremenu dok se Srbija grozničavo bori da sačuva Južnu srpsku pokrajinu koja je silom oteta 1999.godine voljom zapadnih sila, u javnosti se pojavljuju neke nove secesionističke ideje?! Doduše, onako stidljivo, prvo na društvenim mrežama iz usta pojedinaca na privremenom i „plaćenom radu“ u politici…

Naravno, pogađate, da je u pitanju najnoviji ispad Čankovih ljudi, koji  izgleda samo dosledno razrađuju ideje  koje je njihov šef trasirao u Srbiji pre mnogo godina. Otprilike, odmah posle demokratske revolucije iz 2000.godine, kojom su širom otvorena vrata, prvo za legalizaciju zapadne agresije na srpske teritorije, a potom i za dalja rasparčavanja Srbije…O čemu se zapravo radi, srpska javnost ( doduše samo poklonici društvenih mreža) mogli su da se lično uvere:

Portparol LSV Nenada Čanka Aleksandar Marton šokirao je sve kada je na društvenim mrežama podelio mapu u kojoj je Vojvodina otcepljena od Srbije! Naime, Marton je na svom Tviteru podelio mapu Austro-Ugarske gde je Vojvodina otcepljena od Srbije i pripada ovom carstvu. Ovu fotografiju je funkcioner stranke Nenada Čanka podelio uz reči: „Lepa mapa“.

Nije li ova mapa samo nastavak kontinuirane politike koju prema Srbiji iz Novog Sada sprovodi Nenad Čanak skoro dve decenije i koja je sve vreme uvijena u nekakvu oblandu demokratije i borba za ekonomsku slobodu i prava Vojvodine u državi Srbiji?! Sve ovo neodoljivo podseća na neka, nama izgleda još ne zaboravljena vremena iz perioda moćne Austrougarske carevine, kad ju je već Čankov „podanik“ spomenuo u pravdanju za ono što je uradio na društvenim mrežama…

Za one neupućene, sve ovo danas, posle više od 120 godina, podseća na „samrtne reči“ cara Franje, kada je odrešio kesu i poslao emisare na teritoriju današnje Albanije, da od dva sukobljena albanska plemena Gega i Tuta pravi albansku državu?! Kad su ga njegovi dvorjani upitali : „Šta će Vam to“? On im je lakonski odgovorio, „da bi se suprotstavio velikosrpskom hegemonizmu i teritorijalnim aspiracijama“?!

Čega se danas plaše pojedini nazovimo ih političarima u Vojvodini, pa zato danas povampiruju neke stare mape i otvaraju neke davno zaceljene rane sa balkanskog prostora? Kome je danas potrebno, da u 21.veku otvara neke nove priče o nacionalnom pitanju, položaju i ulozi nacionalnih manjina u građanskoj Srbiji? Očigledno je to potrebno onima koji u politici ne mogu ništa dobro i korisno da ponude sopstvenim građanima, osim razdora, deoba i nekih novih seoba…

Zbog toga nije ni čudo što su ove reči odmah su naišle na osude i razne komentare, a kada je shvatio šta je uradio Marton je pokušao da objasni svoj postupak i napisao:

„To je mapa koja je važila do 1920. godine“. Međutim to mnogima nije bilo dovoljno te su nastavili da ga napadaju u komentarima.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *