Čaršijske glasine ili istina o ljubovijskom „SPS tajkunu “, Miroslavu Miciću – kao primer bogaćenja bez rada !?

U Ljuboviji, kao u mnogim mestima širom Srbije, postoje neki ljudi za koje kažu da su siva eminencija, alfa i omega mnogih društveno-političkih i naravno ekonomskih zbivanja! E, takav je u ovom srpskom gradiću, na krajnjem zapadu zemlje – SPS čelnik, Miroslav Micić!

O njemu se godinama ispredaju prave čaršijske bajke o uticaju i bogatstvu! Upućeniji tvrde, da je samo trećina istina od onoga što se priča da poseduje ili drži pod kontrolom na tuđa imena – pa bi bilo previše?! Niko u ovom gradu ne zna, na koji način se obogatio ovaj „ crveni tajkun“, ali će zasigurno potvrditi da ga ima u mnogim unosnim poslovima.

Pa pođimo redom:

Ova opština se diči etno selom nazvanim BOK. I zaista je prelepo i pravi mamac za turiste, putnike namernike. Upućeniji kažu, da je Mićić zapravo suvlasnik ovog turističkog blaga Ljubovije? Po ljubovijskoj čaršiji se takođe priča da je on suvlasnik i stambene zgrade koja se zida pored same zgrade opštine Ljubovija!

  • Ima ga u mnogim pričama i uglavnom su to stvari koje su na granici legalnog ili su sasvim u sivoj zoni – tvrde upućeniji u ovdašnja zbivanja. – Važi za čoveka koji je decenijama gradio dobre poslovne i državne veze, pa je do današnjeg dana ostao nedodirljiv za bilo kakve ozbiljnije istrage. Javna je tajna, da je vlasnik i nekoliko ekskluzivnih placeva u Ljuboviji, koji se zvanično vode na druga imena. Kažu, na njegovim radnicima, za svaki slučaj…Tako, ne postoje materijalni dokazi, pa se i dalje sve svodi samo na čaršijske glasine. Zato sve i dalje ostaje samo javna tajna.

U Ljuboviji su rešeni, da raščiste sa svim ovdašnjim tajkunima, da nastave putem koji su odavno krenuli. Neće dozvoliti da se vrate neka stara loša vremena, kada se iz gradske kase samo zavatalo za privatne džepove i lične interese. Poslednja sednica Skupštine opštine je na najbolji način odslikala one retrogradne snage koje bi točak istorije da malo vrate unazad…

E.E.

Оставите одговор