Čitaniji smo kao nikada do sada! Fejzbuk blokada antikorupcijskog portala Embargo – postigla sasvim suprotan efekat od onoga što su očekivali Nebojša Zelenović i američki ambasador Kajl Skot!?  

U Skupštini Šapca, na direktno pitanje odbornika Pajića, šta je to netačno objavio Embargo do sada, gradonačelnik se samo kiselo „cerio“…

Jurišnici Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i šabačkog vladara iz senke Dušana Petrovića okupljeni oko “Saveza za silovanje Srbije”, ne prezaju da se besomučno ostrve na sve one koji ne misle kao oni. U toj borbi ne biraju sredstva:

Hoće da vešaju, siluju, progone, sude, presuđuju. Novinare koji ne izveštavaju po njihovom ukusu i koji pišu o milionskim aferama čelnika ovog nesrećnog Saveza, šalju na sud, biju, nazivaju ih plaćenim ubicama. Istovremeno, na naslovnim stranicama medija koje “Saveznici” finansiraju, u najvećoj meri iz džepa Šapčana, objavljuju se likovni radovi u kojima je predsednik Srbije predstavljen kao Adolf Hitler.

U njihovim medijima nekažnjeno pozivaju na linč državnog rukovodstva. Tako oni vide slobodu. Kada se postavi pitanje gde su nestali milioni narodnih para, doživljavaju kao “pritisak republičke vlasti na opoziciju”.

Putuju u Strazbur i ogovaraju svoju državu Evropi. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, u dva navrata obreo se pred sudom zbog muljanja sa gradskim budžetom. A u izveštaju Državne revizorske institucije za 2015. godinu nisu samo pare sporne. Tu su i nekretnine i to 72 stana o kojima ne postoji nikakva evidencija.

Antikorupcijski portal “Embargo” objavio je seriju tekstova o ovome. Pisali smo i o prasićima koje je direktorka šabačkog “Vodovoda” tražila od zakupca gradskog zemljišta. Pisali smo i o smeću koje komunalno preduzeće iz Šapca deponuje u gusto naseljenom delu grada. I o ekskurziji gradskog rukovodstva u Peć gde su gradonačelnik Šapca i predsednik Skupštine Šabac ispod zastave takozvane države Kosovo pričali “o jagodama” i Kosovo nazivali nezavisnom državom.

I tako je došlo do problema.

Kako se to smeo antikorupcijski portal “Embargo” drznuti da takne u malverzacije „poslušnika“ Dušana Petrovića. A onda su u pomoć pozvali Skota Kajla, ambasadora SAD u Srbiji.

Istog trenutka sa američke društvene mreže Fejsbuk nestaju sve objave antikorupcijskog portala “Embargo”. Sve što je sa našeg portala ikada podeljeno na ovoj mreži. Da li su ovo medijski mrak i cenzura ili se pod medijskim mrakom podrazumeva samo kada mediji sa zrnom zdrave pameti osude, primera radi, članak koji u “snajperu vide spas za Srbiju”?

S obzirom na to da je Fejzbuk blokada portala “Embargo” brutalan primer kako se šabačka vlast ophodi prema medijima koji ne pišu po diktatu „vladara Šapca iz senke“, Dušana Petrovića, bili smo tema i poslednje sednice Skupštine grada Šapca.

Šef odborničke grupe SNS dr Aleksandar Pajić za skupštinskom govornicom i u direktnom televizijskom prenosu isprozivao je gradonačelnika Šapca zbog ovakvog gušenja slobode medija:

– Antikorupcijski portal “Embargo” je blokiran na Fejsbuku. A zašto gospodine Zelenoviću? Šta je neistina u tome što pišu na portalu. Ko ga je blokirao i zašto? Da li je tačno sve što tamo piše, da li je taj antikorupcijski portal pisao o 72 stana? Da jeste, pisao je. Da li je pisao o zloupotrebama budžeta grada za koje ste vi i krivično optuženi u iznosu od pet miliona evra? Da li je pisao o svim onim stvarima koje Gradska uprava radi i zloupotrebljava i budžet, ali pre svega sve naše sugrađane? – rekao je Aleksandar Pajić u šabačkoj skupštini.

Na prozivke Aleksandra Pajića, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, očekivano, samo se smeškao….

Još malo. Izgleda da je zaboravio da je pravda spora ali dostižna i da svakoga stigne zaslužena kazna. Zašto bi on bio izuzetak, bez obzira što  „viri iz mundira“ zaštitnika Skota…

E.E.

Оставите одговор