CRNOGORSKI AMBASADOR TARZAN MILOŠEVIĆ – Novi beg sa broda koji tone?

Javnost je upoznata sa tim da se u naizgled monolitnoj strukturi režima Mila Đukanovića već izvesno vreme pojavljuju pukotine, koje iz dana u dan postaju sve vidljivije i dublje. Kako stoje stvari, najnoviju takvu pukotinu izazvao je crnogorski ambasador u Beogradu Tarzan Milošević.

Naime, Milošević je nezadovoljan stanjem u koje su crnogorske vlasti, u nastupu akutnog pomračenja svesti, dovele bilateralne odnose sa Srbijom, a posebno medijskim istupima Đukanovićevih satrapa koji vlasti Srbije optužuju za vođenje nekakvog „hibridnog rata“ protiv Crne Gore. Pritom, crnogorski ambasador Đukanoviću i njegovom najbližem okruženju, čiji je član praktično do juče bio, zamera da su svojim postupcima i izjavama stavili „na tanak led“ crnogorsko diplomatsko-konzularno osoblje u Srbiji, koje je zbog toga prinuđeno da ne izlazi na svetlost dana. Takođe, Milošević komentariše da Đukanovićev režim uživa sve manje podrške u inostranstvu, posebno kod tradicionalnih zapadnih prijatelja, te da predstavnici zapadnih zemalja u Beogradu imaju sve više zamerki na njegov račun.

Imajući to u vidu, Milošević je procenio da bi najkorisnije bilo da, u prisustvu nekog visokopozicioniranog predstavnika Đukanovićevog režima, ostvari kontakt sa nekim od srpskih zvaničnika, a u cilju pokušaja da se makar donekle smanje tenzije. Međutim, na kakvoj se vetrometini nalazi crnogorski ambasador ukazuje i to da mu je iz Podgorice sugerisano da takav sastanak organizuje sam, preko svojih privatnih kontakata, što je kod njega izazvalo izliv besa, a što su na svojoj koži najbolje osetili njegovi saradnici u crnogorskoj Ambasadi.

Nakon svega, ostaje da se vidi da li je na Miloševićeve stavove samo privremeno uticala promena okruženja i klime, ili će crnogorski ambasador u Beogradu biti novi begunac sa tonućeg broda Đukanovićevog režima.

Preuzeto sa: nacionalist.rs

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *