Čudo neviđeno u Šapcu: Vlasti premestile vašar sa Mihajlovca na Savu, na zgarište od NATO bombi!? 

Vlasti u Šapcu dosetile se da čuveni šabački vašar može biti vreme za „novu pljačku“, pa odlučili su da Mihajlovac ,gde se odvajkada održavao, pretvore u parkiralište , a glavnu atrakciju grada premeste na Savu

Kada se po Šapcu krenulo sa pričom da se čuveni šabački vašar premešta sa Mihajlovca, gde se odvajkada održavao, što je izazvalo bes kod građana, vlasti su o tome ćutale i radile iza leđa sve do pre neki dan! Kada su i zvanično obelaodanili da će vašara biti, ali na obali Save , na području gde je srušena kasarna nakon NATO bombardovanja!?
Tako će Mihajlovac biti pretvoren u neuslovno parkiralište, gde će se gostima koji dođu na čuveni šabački vašar, naplaćivati po 200 dinara, a ukoliko se plaćanje obavlja SMS-om, ova usluga biće skuplja za 20 dinara. Cela čaršija je brujala da će ove godine početi i naplata po 100 dinara svakom posetiocu vašara, ali , valjda nisu imali baš toliko drskosti, pa su odustali od tog nauma i zavlačenja ruku u džepove građana.
Šapčani su ostali u čudu zbog ove odluke, jer im nije jasno, zašto se vašar premešta uz samu obalu Save, gde je, tvrde mnogi, nebezbedno?
Direktorka JP „Komunalno“Snežana Đokić, kaže da je nova lokacija sa boljom infrastrukturom, da ima vode, struje, kanalizacionu mrežu. Navodno, Mihajlovac je nekako podvodan, pa ga je nemoguće kultivisati, a Šapčani se pitaju kako će onda funkcionisati parking.
Izvor „“Embarga“ se pita: Ima li istine u tome što se naveliko priča, da je Mihajlovac prodat lokalnom biznismenu iza očiju javnosti i bez uobičajene procedure?
Prošle godine ovo preduzeće je inkasiralo od vašara lepih 14,5 miliona dinara. Njihov posao sastojao se u tome da obezbede vodu i struju i sve to debelo naplate od zakupaca, a da ne ulože ni žute banke kako bi kultivisali ovaj prostor za sledeću sezonu.
Iako je zvanično Malogospojinski vašar 21. septembra, on počinje sedam dana ranije, kada pristižu ugostitelji i vlasnici raznih vašarskih atrakcija, trgovci novom i starom robom, prodavci čuda neviđenih, po čemu je on nadaleko poznat! Ali, za sada uobičajene vašarske atmosfere nema.
Nove vlasti u Šapcu uvek su sa prezirom gledale na vašar, koji je pravi brend ovog grada. Za njim zaostaje čuvena „Čivijada“, i skorojevićki karneval koji guraju i nogama i rukama.
Ove godine prvi put organizatori „“Čivijade“su rešili da se ogrebu o popularnost vašara, pa će na novom odredištu organizovati koncert Dženana Lončarevića i Saše Matića. „Čivijaške“ koncerte uvek su organizovali na gradskom trgu, koji je bio poluprazan, ma koga da su dovodili, jer vašar je vašar.
E.E.

Оставите одговор