Čuveni Ibra, šef orkestra KUD „Abrašević“, žrtveno jagnje šabačkih vlasti na putu za prodaju njihovih atraktivnih prostorija?!

U Šapcu vlast nikako da shvati da ima nezadovoljnih ljudi u institucijama koje su stvorili, pa kada to javno pokažu,optuže druge da iza toge stoje!? Iza naizgled banalne stvari, smene šefa orkestra u KUD „Abrašević“, digla se velika prašina. Vlast navikla da u gradu nemaju nikakvih problema, da su svi srećni i zadovoljni i da samo naprednjaci kvare idilu, pa kada se desi bilo kakav vid ispoljavanja nezadovoljstva, optuže njih.
Sve je počelo kada je upravni odbor KUD „Abrašević“ smenio šefa orkestra Ibrahima Ahmetovića, koji je decenijama na tom mestu. Preživeo je Ibra mnoge vlasti koje su se smenjivale u ovom gradu, pa je na hiljade igrača koji su prošli kroz „Abrašević“ igralo kako on svira. I nikome nije smetao sem sadašnjoj upravi. Ibra se baš nije tako lako dao smeniti, jer je iza njega stao ceo orkestar,pa su počele međusobne optužbe . Sad u ovom društvu na brzinu hoće da sklepaju novi orkestar ,jer ovi što su stali uz Ibru, kažu da je to početak gašenja„Abraševića“!? Održali su koncert na gradskom trgu .Podržali su ih mnogi prijatelji i kolege iz starih zvuka.
Brže bolje je reagovao sekretar ovog društva, Ivan Kovačević po zanimanju „izdržavano lice od sadašnje vlasti“ koja ga je uhlebila na to mesto da prima platu, jer od lokalnih Podrinskih novina čiji je osnivač, odavne nema dovoljno leba za njega.
I taman kada su organizovali igrokaze u ovom gradu pod nazivom „Novi optimizam“, gde su za debele honorare ugostili nekoliko prestoničkih novinara i pisaca , doveli svu opozicionu bratiju iz cele Srbije da odavde počnu kampanju za bog te pita koje izbore, pritom pretukli ženu, desi se ta ujdurma sa „Abraševićem“…
U dopisu medijima Kovačević traži od nadležnih organa da utvrdi ko stoji iza ove pobune , koja je to stranka, a već su optuženi naprednjaci, koja vodi u gašenje Abraševića,pozivajući se na tradiciju od stotinak godina.
Ibra kaže da nije član SNS-a, a ovi mu to pripisuju. Naprednjaci ćute,ali nisu ni oni valjda spali na to da se pre nego što dođu na vlast,otimaju za „Abrašević“?!
Jedan njihov član kroz šalu kaže da će im ostaviti nešto ,pa neka igraju do mile volje. A iza ove naizgled banalne stvari, krije se prava namera vlasti, da iseli Abrašević iz sadašnjih prostorija koje namerava da proda ,iako je reč o legatu ? Ovde je bila prva gradska čitaonica, a dok nije sagrađen depo u biblioteci, tu su skladištene knjige. Neko je bacio oko na ovu atraktivnu lokaciju, koja nije jedina koja je prodata.
Šapčani se pitaju, zašto je vlast trampila zgradu u kojoj se nalazila Direkcija za građevinsko zemljište za prostor u zgradi preko puta, vlasnika kurirske službe Mirka Petrovića?
E.E.

Оставите одговор