Da li je moguće: Paunović za „dve crvene“ kupuje odbornike?

Paraćinske „dahije“ troše narodno kao „Alajbegovu slamu“:

„Večiti“ predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović i njegov najverniji saradnik (poslušnik!?) Dragan Mitić zvani Talamba – smislili su možda najoriginalniji način prevare u demokratskim društvima, odnosno, način kako da prekroje i izigraju volju glasača!?!
Naime, po završetku lokalnih izbora u opštini Paraćin, u Skupštini je formirano 5 odborničkih lista: cenzus su bili prešli koalicija oko DS – 19 odbornika, SNS-14, „Svi za Paraćin“ – 9, „Pokret za selo i grad“ – 4, „Novi koncept“ – 4, SPS-JS – 4 i Ruski pokret -1.
Od šest stranaka koje su prešle cenzus na lokalnim izborima i formiranih 5 odborničkih grupa, kako je bilo u početku, sada ih ima čak 11! Zašto?
Samo zbog toga, da bi Saša Paunović sa svojom grupom sačuvao vlast, jer je „po potrebi stvarao nove Odborničke grupe i sa njima kupovao podršku, odnosno obezbeđivao većinu“, kako bi ostao na vlasti!
Da je to tako evo i dokaza: Demokratska stranke je prva izigrala volju birača, pa se osim njihove, stvorene su još 4 Odborničke grupe: „Sigurno napred“, LDP, „Zajedno za Srbiju“. i „Zeleni“.
Onda su se „nitkuda“ pojavile još dve OG: „Zdrava priča“ ( koju čine dva bivša odbornika „Novog koncepta“ i jedan pozajmljeni) i SDS ( koji čine 1 bivši „Novi koncept“ i 2 pozajmljena!?).
Ali ni to nije sve od haosa koji vešto kreira Paunovićeva kamarila u Paraćinu: i „Svi za Paraćin“ su se podelili u dve OG: „Svi za Paraćin“ i „Svi za Paraćin“ –Tomisalv Saletić. Dvojici odbornika SPS-a pridodata je odbornica SDPS-a koaj je mandat dobila na listi SNS-a! Budi bog s nama! Pa, ovo više ni oni sami ne mogu da popamte, ko je čiji odbornik?
Očigledno da se u svemu tome samo dobro snalazi predsednik Saša Paunović, jer je samo na ovaj način uspeo ( pitanje je do kada?) da obezbedi skupštinsku većinu!?
Naravno, njega i njegovnje najbliže skupštinske saradnike, poput Talambe i ostalih uopšte pri tome ne zanima koliko to košta budžet ove opštine, u kojoj više od deceniju vladaju glad i nemaština!? U ime toga, Paunovićeva kamarila je uvela još jednu novinu u parlamentarnu demokratiju, koje verovatno nema nigde u svetu: šefovima i azmenicima šefova Odborničkih grupa omogućeno je prisustvovanje sednicama Veća i za svaku sednicu imaju dnevnicu od 2.000 dinara! Čak i ako sednice veća traju samo po pet (5) minuta!!! Milina jedna! Eto, tolika je cena lojalnosti „paraćinskom tajkunu“ i večuitom predsedniku opštine?!
Samo u proteklih godinu dana ove „lažne i izmišljene“ odborničke grupe, sa šefovima i zamenicima šefova koštale su opštinski budžet Paraćina čak 3.000.000 dinara!?
Inače, svi odbornici primaju odbornički dodatak od 12.000 dinara. Dodatak je povećavan četiri puta od 2004.godine! Šefovi odborničkih grupa imaju 4.000 više, znači 16.000, plus dnevnice za sednice Veća od 2.000 dinara.
Malo je to para za koje bi Paraćinci prodavali lojalnost svemoćnom Saši Paunoviću, pa ipak…
Jedan od najdrastičnih „Paraćskih slučajeva“ vezan je za „gimnastiku“ kojom je sebe i svoje najbliže rođake i članove porodice udomio nekadašnji „naprednjak“ (bivši član SNS-a) Vladimir Ristić, odbornik u sadašnjem nakaradnom sazivu Skupštine opštine.
Transfer Ristića iz SNS-a u vladajuću koaliciju mesečno košta stanovnike Paraćina i opštinski budžet više od 200.000 dinara! Saša Paunović i Dragan Mitić Talamba pristali su na njegovu „ponudu i cenu“ koja je u stvari bila klasična ucena: da posao prvo dobije on, ali i da mu se zaposle i ćerka i zet?
Ekspresno je Vladimir Ristić zaposlen u Direkciji za izgradnju, sa bruto platom od 80.000 dinara, ćerka Marija Ristić (udata Tačić) dobila je radno mesto u opštini, gde ima bruto zaradu od oko 60.000 dinara, a zet Goranko Tačić izabran je za člana Opštinskog veća (opštinske „vlade“ Paraćina) gde kao funkcioner prima 60.000 dinara. Prosto izračunato Ristić, njegova ćerka i zet, godišnje „izmuzu“ iz opštinskog budžeta oko 2,4 miliona dinara, što je za četvorogodišnji mandat blizu DESET (10) miliona dinara.
Vladimir Ristić i njegova familija su samo jedna od drastičnijih primera kako se sredstva iz oštinskog budžeta nenamenski i protivzakonito troše za lične hirove i prohteve pojedinaca i čelnih ljudi u Paraćinu.
Prava ujdurma u prethodnih godinu dana ove samovlasti Paunovića i Talambe obeležena je i skandaloznim i za opštinski budžet katastrofalnim odlukama o formiranju lažnih, izmišljenih i fiktivnih odborničkih grupa u SO Paraćin. Saša Punović i Dragan Mitić Talamba „preko noći“ su se dosetili kako da svakog meseca legalno pljačkaju opštinski budžet formirajuću neverovatnih čak deset (10) odborničkih grupa (OG). To su OG Saša Punović „Sigurnio napred za Paraćin“ u kojoj je šef dr Ivana Marjanović, OG „Zeleni“ (šef Bogdan Babić), OG „Nova Srbija“ (Marija Zekić), OG LDP (dr Vesna Parezanović), OG „Nema dileme“ (Goran Šutić), OG “Svi za Paraćin“ (Miloš Tomić), OG „Svi za Paraćin-Tomislav Šaletić (šef Ljubiša Rajić), OG „Zdrava priča“ (Ivan Stojanović), OG „Zajedno za Srbiju“ (Dragan Milenković-Miki iz Buljana) i OG SDS-Novi koncept, sa šefom Ivicom Rakićem.

„Lažnim“ sednicama Veća čerupaju opštinsku kasu!
Svako zasedanje Opštinskog veća SO Paraćin, kojem neshvatljivom odlukom opštinskih čelnika, obavezno prisustvuju šefovi i zamenici šefova odborničkih grupa u Skupštini, isplaćuje se po 2.000 dinara na ime dnevnice!? Opštinsko veće je u poslednjih godinu dana održalo neverovatnih, čak 130 sednica, što je skoro tri nedeljeno! Bez sumnji, najviše u Srbiji!
Na ime dnevnica samo šefovima i zamenicima šefova odborničkih grupa isplaćeno je više od dva i po miliona dinara (2.500.000 dinara).
Paunović i Talamba galantno plaćaju kao da osiromašenom Paraćinu pare padaju s neba…

Nije šef ili zamenik ako nema i službeni auto !!!
Sve izmišljene i fiktivne odborničke grupe u SO Paraćin za svoj rad uredno dobijaju visoke mesečne nadoknade i, naravno, dnevnice za svako skupštionsko zasedanje. To, međutim, nije sve. Pored dnevnica kojim pljačkaju opštinski budžet i pune svoje džepove na račun osiromašenih građana Paraćina, na raspolaganju su im službena putnička vozila i obavezno vozači Opštinske uprave i sve druge pogodnosti.
To što vozikanje šefova i zamenika šefova fiktivnih odborničkih grupa kad im se ćefne košta „kao Svetoga Petra kajgana“ i bode oči Paraćinaca, nikoga nije briga. VAŽNO JE DA SU ODANI Paunoviću i Talambi.

Оставите одговор