Da li Šapićeve kućne pomoćnice, bebisiterke, batlera plaćaju građani Novog Beograda?!

Sindikat opštine mesecima čeka odgovor Uprave :

Panika u rukovodstvu opštine Novi Beograd!

Načelnica Uprave, Olivera Višnjić mesecima drži kod sebe „vruć krompir“ i  jednostavno ne zna šta da radi? Kako da udovolji zvaničnom zahtevu sindikata, što po zakonu mora da uradi, a da s druge strane „slučajno ne uvredi sujetnog i nada sve prepotentnog „ predsednika opštine Aleksandra Šapića!? Jer, traže se podaci koji se najverovatnije  odnose na neke njegove zakulisne radnje….

Naime, predsednik Sindikalne organizacije Uprave gradske opštine Novi Beograd, Darko Pejić je 10.aprila ove godine poslao zvaničan zahtev u kome se između redova pita sledeće:

Da li u opštini Novi Beograd, pod maskom drugih poslova i zanimanja najblaže rečeno, „sumnjivih zaposlenih“, zapravo  rade  bebisiterke Šapićeve dece,batleri i drugo kućno osoblje, pitanje je na koje sindikalna organizacija najmnogoljudnije opštine u Beogradu – mesecima čeka zvaničan odgovor? Odnosno, u zahtevu se traže podaci za 13 radno angažovanih lica sa kopijama ugovora o radu po sledećoj specifikaciji: kada su zasnovali radni odnos, način na koji su zasnovali radni odnos, da li konkursom ili na neki drugi način…Takođe, sindikalci traže precizan opis poslova koje rade ti zaposleni!

Glavni ulaz u zgradu opštine i u šalter salu

I kao posebnu stavku u zahtevu sindikalaca, navedeno je, da traže i precizan podatak o broju prekovremenih sati  za sve zaposlene ( stalnih je ukupno 242) za 2016.i 2017.godinu i osnov za određivanje prekovremenih sati?!

Nije nikakva tajna da sindikat hoće da istera na čistac i utvrdi istinu o tome da li i koliko ljudi u opštini  samo fantomski postoji? Odnosno, da zvanično rade u opštini, a da su angažovani  za privatne poslove predsednika opštine, u kući i održavanju dvorišta, spoljnim nabavkama i vožnjama članova porodice?

U opštini se odavno nezvanično priča kako se prekovremeni sati upisuju samo „predsednikovim ljudima“, odnosno on ih na taj način nagrađuje za poslove koje obavljaju za njega lično i njegovu porodicu?! Jedan od načina upisivanja prekovremenih sati je provlačenje kartice kroz automat, a da njen vlasnik uopšte nije više na radnom mestu? Već to radi treće lice, posebno poverljiv čovek. Zna se čiji…

U zahtevu sindikata se kaže i to, da se od ove potražnje izuzimaju samo funkcioneri opštine i njihovi zamenici.

Opština Novi Beograd je prekinula komunikaciju sa mnogim medijima koji su „dirnuli u nedodirljivog“, ali čudi da 6 meseci nisu odgovorili na zvanični zahtev sindikata, što se može uraditi za sat vremena, jednostavnim uvidom u arhivu kadrovske službe…

E. E.

Оставите одговор