Dali „besu“ da će srušiti Vučića?!

Pod komandom zapadnih tajnih službi,  u Skoplju se kuje plan za smenu vlasti u Srbiji:

Tajna  organizacija takozvane „keče demokratije“, (Srbi otpadnici, Makedonci i Šiptari sa prostora Makedonije)  okupljena pod direktnom komandom američko-britanske tajne službe sa sedištem u Skoplju – ima  zadatak da pokuša da prekroji  volju srpskog naroda – da lažnom propagandom i sa ogromnim  finansijskim sredstvima sruši  režim u Srbiji!? I sve to kroz akcije pomoći i saradnje sa opozicijom u Srbiji, ali i ličnim direktnim  pokušajem lobiranja i potkupljivanja uticajnih ljudi iz Vučićevog okruženja..

To je i glavni zadatak  ove pre svega  „interesno-lopovske“ političke  grupe locirane u Skoplju: pokušaj  urušavanja rejtinga aktuelnog predsednika Srbije –Aleksandra Vučića. Predsednik Srbije „ je kriv“ što ova interesna družina nije  ostvarila svoje prljave biznis poslove u Srbiji, što im nije dozvolio pljačku javnih preduzeća – pa veruju, da će njegovim svrgavanjem sa vlasti, povratiti ono što umišljeno veruju da njima,  po samo njima poznatim zaslugama  pripada?!

Fotomontaža: www.embargo.rs

Veruje se, da naše obaveštajne službe pomno prate dešavanja u komšiluku i aktivnosti „naših“, ali to sigurno niko neće zvanično potvrditi.

Glavni organizator ove interesne grupe, koja je utočište i podršku pronašla u Makedoniji, je Zoran Zaev aktuelni premijer, političar, zapadni satelit, dugogodišnji saradnik  tajnih službi sa zapada, koji je uz primenu  sile moći svojih mentora preuzeo vlast u ovoj zemlji, posle pobede na nameštenim izborima.

Njegove  prljave, pa čak i preteće izjave koje je davao o Srbiji, još u vreme kampanje za parlamentarne izbore u Makedoniji – uopšte nisu bile slučajnost, već rezultat već započete saradnje sa pojedincima iz Srbije, otpadnicima aktuelnog režima i lične saradnje sa Aleksandrom Vučićem. Baš zato  su i izjave Zaeva bile uperene direktno protiv Vučića, da bi ih kasnije, tobože demantovao, tvrdeći, kako to uopšte nije rekao? Pre će biti da je samo uz pomoć saradnika iz Srbije prešao na suptilnije metode rada  protiv aktuelnog režima u Srbiji i Srpske napredne stranke.

U ovoj hijerarhiji političkih otpadnika od Srbije i svog naroda,  prvi do Zaeva i najbliži saradnik na ovom zadatku, je bivši estradni menadžer Zoran Bašanović, nekadašnji bliski prijatelj Aleksandra Vučića?! Spominje se čak, da su u kumovskim vezama…

-Zanimljivo je kako su se Bašanović i Zaev upoznali – priča izvor Embarga iz jedne obaveštajne službe. – Zoki je  po dolasku Vučića na vlast vrlo brzo shvatio da Srbija i veliki poslovi nisu njegova lična lovina i da mu kum to neće dozvoliti!?  Sebe je ubedio da on mora imati koristi i da treba da se obogati na tenderima, da pljačka javna preduzeća… Setite se samo onog tendera za dečije paketiće u EPS-u, u vreme  direktorovanja njegovog prijatelja Aleksandra Obradovića… Trebalo je da uzmu skoro 2 miliona evra provizije?! Bašanović je  sebe već video i u fotelji direktora RTS-a. I kad je shvatio da od toga nema ništa, da mu kum ne dozvoljava  da se nezakonito  bogati, čovek je „ okrenuo ćurak naopako“… Počeo je prvo da oko sebe okuplja  iz itih razloga nezadovoljne u stranci… Da se sklanja iz Srbije, da provodi dosta vremena u Grčkoj.  Upućeniji tvrde, da se sklanjao zbog nekih drugih neizmirenih obaveza prema nekim  jakim ljudima u Srbiji… Tako je počelo..

Naš sagovornik posebno naglašava kako su se upoznali Zaev i Bašanović i kako ga je Zoki, „za tili   čas obrlatio“.. Ali, i kako su skoro u istom trenu postali predmet obrade  jedne tajne službe:

-Devojka jednog operativca, nemojte me pitati čije službe, svratila je u jedan super luksuzni hotel na obali grčkog mora u jednom  mondeskom mestu – priča naš sagovornik. – Super zgodna, tražila  je infomaciju na recepciji, kad joj je prišao jedan crnomanjasti čovek u letnjem odelu, sa jednom rukom u džepu, dok je u drugoj držao tompus… Bio je to Bašanović. Odmah je počeo na lošem engleskom da se udvara, priča i da rukom pokazuje na separe gde je sedeo Zoran Zaev. I njega je predstavio, kako bi je impresionirao.   Otkačila ga je, ali je sve ispričala svom dečku…

Zoran Bašanović se ubedljivom pričom nametnuo  Zaevu kao čovek od Vučićevog  poverenja i velikog medijskog uticaja u Srbiji. Počeo je da mu radi kampanju u srpskim medijima, da pred njim zivka urednike novina… Da bi utisak bio jači, „pozivao se na kuma Vučića, dodajući kako se sve to radi u dogovoru sa njim“, što naravno nije bilo tačno. Čak se nekima obraćao preteći, opet pozivajući se na Vučića…

Kako je vreme prolazilo Bašanovićeve akcije kod Zaeva su rasle, pogotovo u periodu kada se sudbina Makedonije lomila i tučama u parlamentu.. Zaev je Bašanovića upoznao sa mnogobrojnim  šefovima agentura u Skoplju, počev od zapadnih do albanskih, bugarskih… Zaev ga upoznaje sa američkim ambasadorom u Makedoniji. Ubrzo Bašanović svoju tv „Naša“ velikodušno nudi za njihove ciljeve. Zbog stvaranja jakog medijskog lobija, Bašanović u igru uvodi još jednog  igrača iz Srbije, koji je, poput njega takođe  „ okrenuo ćurak naopako“. Ne tako davno Rodić se hvalio kako je bio deo Vučićeve kampanje… Bašanović ga upoznaje sa Zoranom Zaevim, znajući da mu je našao dobru mušteriju. Rodić  se slika sa njim i tu sliku pokazuje u sopstvenim  novinama kao neki veliki uspeh? Da nije tužno bilo bi smešno!  Rodiću se omogućava da kupi „Sloboden pečat“, niskotiražni list  u koji su počele da se upumpavaju velike sume novca kroz reklame?!To je  vraćanje usluge Rodiću od Zaeva za medijsku podršku u Srbiji tokom krize u Makedoniji. Makedonska javna preduzeća i drugi jači privrednici  moraju da se reklamiraju  za velike pare. Plaćanja su mesečna.  Da li se tim istim parama  finansira  u Srbiji najprljavija, ikad viđenja u medijima,  kampanja protiv predsednika Srbije, Aleksandra Vučića?

-Bašanović u ime Zaeva, po direktnom naređenju američke i britanske tajne službe,  okuplja nezadovoljne kadrove iz SNS-a, koji su bliski sa njim, i koji su,  poput njega  verovali da će im biti dozvoljena pljačka države u ime naroda – nastavlja priču sagovornik  – Ti kadrovi trebaju kod Zaeva da dobiju visoka rukovodeća mesta u javnim  preduzećima, kako bi iz njih isisavali ogromne sume novca  radi  finansiranja  opozicije u Srbiji i kampanje protiv Aleksandra Vučića lično. Da se sve odvija po unapred pripremljenom scenariju zapadnih tajnih službi,  dokaz je i činjenica, da je Aleksandar Obradović, bivši direktor EPS-a, kome nije bilo dozvoljeno u Srbiji  da namešta tendere, kako bi sa kompanjonima zgrnuo  milione evra, za vozila „Kolubare“ i druge poslove – volšebno je nedavno  dobio makedonsko državljanstvo!?  Sve je to urađeno kako bi postao direktor makedonske Elektroiprivrede. Prema  obaveštajnim saznanjima, još nekoliko Bašanovićevih prijatelja, otpadnika iz SNS-a  je u postupku dobijanja državljanstva, čime će steći uslove za dobijanje  važnih državnih funkcija…

Ekipa Embarga

Оставите одговор