Derbi bokserske renesanse u Srbiji: Radnički protiv Radničkog u Kragujevcu

Sezona 2018. na boks sceni Srbije završava se četvrtim kolom Bokserske lige Srbije koja nam donosi sudar Radničkog i Radničkog. U Kragujevcu  ćemo gledati derbi poslednjeg kola Lige u 2018. u kome će 28. decembra rukavice ukrstiti kao domaćin BK Radnički (Kragujevac) i gostujući tim BK Radnički (Beograd), uz direktan TV prenos na TV Arena, sa početkom od 19 časova.

Očekuje se puna hala, kao što je bio slučaj u svim dosadašnjim derbi susretima Bokserske lige Srbije koja se nakon višegodišnje pauze vratila na boksersku mapu naše zemlje i odmah počela da žari i pali, unela je energiju koja je nedostajala i bila preko potrebna za oživljavanje plemenitog sporta na našem podneblju.

“Boksujemo pred domaćom publikom posle dugo godina, što je veliki motiv za celu našu ekipu. Vredno smo trenirali i veoma spremno dočekujemo Beograđane. Verujem u sebe, ali ću završnu reč dati u ringu” – kaže Dejan Dašić, bokser BK Radnički Kragujevac.

Krstaši najavljuju beskompromisnu borbu kao i jedna od glavnih perjanica ovog kluba – Nikola Jovanović kaže: “ Idemo u Kragujevac po bodove, a ja sam spremniji nego ikad i očekujem pobedu bez obzira ko mi bude protivnik”

Bokserska liga je dugo očekivano takmičenje za sve ljubitelje plemenite veštine, ali i svih onih koji vole sportske spektakle. Šest klubova okupilo je najbolje boksere Srbije koji odmeravaju snage u osam težinskih kategorija. Sportske dvorane su ponovo pune kao u zlatno doba boksa na našim prostorima, kale se novi šampioni, borci koje ćemo u budućnosti zvati tvorcima renesanse boksa u Srbiji. Ekipni šampion biće poznat u maju kada je planiran završetak Bokserske Lige Srbije.

U preostalim mečevima 4. kola (29. decembra) sastaće se: BK Naissus (Niš) – BK Loznica, BK Vojvodina (Novi Sad) – BK Metalac (Valjevo).

 

Оставите одговор