„Đilas end company“ –  otimaju dečiji objekat !? (3)

FOTO: www.mc.rs

Velika pljačka „Velikog Brata“:

„Emotion production“ Dragana Đilasa užurbano angažuje izvođača radova za izgradnju montažnog objekta kuće „Velikog brata“ u srcu Košutnjaka, u „Pionirskom gradu“ ne hajući mogo za zakonsku proceduru, potrebnu dokumentaciju… Angažuju firmu „Eopod“ da od 1.septembra do 6.oktobra 2005.sagradi kako zna i ume kuću „Velikog brata“!

Ostaće zauvek tajna šta se desilo, da li je bila u pitanju osveta  ondašnjeg gradonačelnika Nenada Bogdanovića, što se bez njegovog znanja i saglasnosti radio jedan ovako krupan  veoma profitabilan posao, ili je bila samo u pitanju nesinhronizacija nesposobnih i alavih moćnika, tek je  građevinska inspekcija Grada Beograda već 6.oktobra stigla na teren gradnje kuće „Velikog brata“! Odmah je naložila obustavu gradnje, formalno pravnom investitoru „Pionirskom gradu“, demontažu čelične konstrukcije u roku od 5 dana. Čudno je bilo da temelj objekta nisu dirali: znači ostavili su prostor „ za dogovore“: kao što se i desilo.

U opisu ovog milionski vrednog poslovnog marifetluka i prevare, ostalo je javnosti i nadležnim organima malo nejasno, kako je politička zvezda u usponu, Dragan Đilas, direktor Narodne kancelarije predsednika Tadića uspeo da obrlati za svoje interese direktora SRC „Pionirski grad“, Mladena Vujoševića? Ondašnja „ narodna majka“ je posredstvom humanitarne organizacije Naša Srbija, čiji je jedan od osnivača upravo bio Đilas, napravila dobru vezu sa direktorom Vujoševićem… Samo malo je Đilasu trebalo da objasni Vujoševiću koga treba da se drži u Demokratskoj stranci, ko je budućnost partije? Tako je Đilas „preuzeo Pionirski grad“, iako formalno u Beogradu nije imao nikakvu vlast.

Veruje se, da je tada Đilas objasnio Vujoševiću kako će da reše problem što grade objekat bez građevinske dozvole i saglasnosti i da s obzirom na namenu nikada ih neće i dobiti! Da fingiraju papire, da papiri glase na nešto sasvim drugo!

Koristeći se lažima SRC „Pionirski grad“ 6.septembra 2005. Sekretarijatu za urbanizam upućuje zahtev  za izdavanje odobrenja za izgradnju objekta „ za smeštaj dece,kulturno-zabavnu i sportsko-rekreativnu namenu“ površine od 1.800 kvadrata. Svim ovim lažima pridodali su još jednu: da će objekat graditi iz sopstvenih sredstava. Verujući da je to tako ( !?) Sekretarijat za urbanizam je tek 17.marta 2006.godine doneo rešenje „ odobrenje za gradnju objekta za dnevni boravak dece“ površine čak 1.967,12 metara kvadratnih. Rešenje je izdato na ime Sekretarijata za sport i omladinu, s obzirom na delatnost SRC „Pionirski grad“. Da je sve bilo unapred dogovoreno, dokaz je i činjenica da je rešenje o izgradnji postalo pravosnažno tek 3.aprila 2006., a objekat, kuća „Velikog brata“ je bila već sagrađena  još u 2005.godini!?

Ko je bio toliko moćan da skloni inspektore sa terena u trajanju od   skoro godinu dana, sve dok nisu stigli papiri, ali za nešto sasvim drugo od sagrađenog!? Ko bi to mogao biti, ako ne lično Dragan Đilas? Čovek koji se hvalio da je političar humanista, koji brine o deci i gradi obdaništa po Beogradu, a u ovom slučaju je bukvalno oteo objekat lažući gradsku vlast da se gradi baš za decu…

Preduzeće „ Emotion Production“ je sve vreme gradilo i pored zabrane inspekcije, jer im se strašno žurilo zbog početka snimanja serijala „Veliki brat“! Znači, bez ijedne dozvole nadležnih organa. Spominjala se cifra od nešto više od 16 miliona dinara da su uložili u gradnju ovog objekta. I kako su bili sigurni da inspekcija neće ponovco doći i sve srušiti? Koje bio toliko moćan da ih zaštiti,odnosno ko je imao petlju da reskira čak 16 miliona dinara? Samo onaj ko je na vlasti ili ko je već bio na dohvat te iste vlasti u Beogradu. Žuti su, očigledno ogli da rade šta hoće i koliko hoće?

Da bi koliko toliko zamaskirali stvarnu namenu objekta, direktor Centra Mladen Vujošević sa saradnicima, odnosno Upravni odbor, donosi odluku  da se gradi objekat čija će namena  biti „smeštaj dece, kulturno-zabavna,multimedijalna i sportsko-rekreativna aktivnost“. Čista prevara, da se na mala vrata u priču uvuče rijaliti program „Velikog brata“. Prevara se ogledala i u još jednoj odluci: da se objekat navodno gradi sopstvenim sredstava ili sredstvima pribavljenim poslovno-tehničkom saradnjom“!? Zaokružena velika prevara i pljačka! Za sklapanje ugovora ovlašćuje se Mladen Vujošević, direktor SRC „Pionirski grad“, mada je ugovor već bio odavno potpisan!? Ljudi moji, šta je ovo, ako nije velika prevara?

Da bi prevara bila sasvim kompletna pobrinuo se niko drugi, (ali tek tada je izgleda i on uključen u celu priču, prim.aut.) i gradonačelnik Nenad Bogdanović zaključkom od 20.decembra 2005.  Njime daje saglasnost Sekretarijatu za sport i omladinu , a povodom inciiative za gradnju koju je uputio SRC „Pionirski grad“. Gradonačelnik je dao saglasnost da se gradi objekat na katastarskoj parceli 3543/1 za „smeštaj dece,kulturno-zabavnu i sportsko –rekreativnu aktivnost“ na koji bi grad imao pravo korišćenja i raspolaganja.  Čak je i Republička direkcija dala saglasnost na ovakav zaključak gradonačelnika i UO SRC „Pionirski grad“. Da ironija  farse bude veća, pobrinula se Direkcija za građevinsko zemljište koja je  naplatila naknadu za građevinsko zemljište 20 odsto jeftinije u odnosu na važeće propise, jer se kao investitor pojavljuje „Pionirski grad“ umesto stvarnog „Emotion Production“ Dragan Đilasa…

Naknda aza građevinsko zemljište je umanjena za 20 odsto iznosila 17.801.216,25 dinara! „ Đilas end company“ su uštedeli više od tri miliona dinara samo na ovoj stavki poslovanja!?

Međutim, i dalje je ostao problem: kuća je sagrađena bez ikakvih papira, a i kad je stiglo odobrenje , tek 17. Marta 2006. Stiglo je za sasvim drugu vrstu objekta, odnosno namenu?!

Ekipa portala Embargo

Sutra: Nova prevara, kako je gradnja 2.000 kvadrata trajala samo jedan jedini dan?

 

Оставите одговор