Đilas i Mauricijus

Verujem u državne institucije Republike Srbije. U tome u prilog ide i dopis koji sam dobio kao narodni poslanik Srpske napredne stranke sa poslaničke liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“. Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavilo mi je obaveštenje koje je potpisao ministar Aleksandar Vulin u vezi pitanja koje sam postavio 16. marta ove godine na sednici Skupštine Srbije u vezi postupanja nadležnih državnih organa oko navoda o postojanju računa Dragana Đilasa na Mauricijusu, u Švajcarskoj i u drugim zemljama.
U dopisu je navedeno da MUP postupa po Zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji se odnosi na Dragana Đilasa i pravna lica koja se mogu dovesti u vezu sa njim. Nakon izvršenih provera, postupajući javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu doneće odgovarajuću javnotužilačku odluku u vezi sa daljima tokom predmetnog postupka.
Svaka čast za brzu reakciju policije i ministra Aleksandra Vulina. Verujemo i moje kolege i ja u državne institucije i da će da odgovaraju svi oni koji su oteli novac od građana Srbije.
Nije slučajno što baš sada od strane dela opozicije i dela medija i njihovih saveznika imamo velike napade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove saradnike.
I to baš sada kada imamo velike rezultate u borbi protiv mafije i korupcije i kada se istražuju Đilasovi poslovi.
Svi ovi napadi i na predsednika Vučića, i na premijerku Anu Brnabić, predsednicu Vrhovnog kasacionog suda Jasminu Vasović, direktora Bezbednosno-informativne agencije Bratislava Gašića, ministra policije Aleksandra Vulina, ministra spoljnih poslova Nikolu Selakovića, ministarku pravde Maju Popović, narodne poslanike SNS na čelu sa dr Aleksandrom Martinovićem nisu slučajni.
Napadaju se svi oni koji čestito i u skladu sa Ustavom rade svoj posao i bore se za državne i nacionalne interese.
Napadaju sve one čestite ljude koji u MUP-u, BIA, pravosuđu i drugim institucijama pošteno, hrabro, nesalomivo i efikasno rade svoj posao.
Svi nabrojani su na udaru. A znate zašto? Zato što na čelu sa predsednikom Vučićem predvode borbu protiv mafije u Srbiji.
Uglješa Mrdić
13. aprila 2021. godine