Đilas – mag za velike prevare?! 

Kako je konačno iz SRC “Pionirskog grada” oteran “Veliki Brat”?

Jedan od glavnih specijaliteta kuhinje „Đilas end company“ tokom višegodišnje vladavine glavnim gradom, bilo je pravljenje izuzetno nepovoljnih ugovora po Grad Beograd, ali i kao takve, bilo je  daleko bolje istrpeti ih do isteka ugovorenog  roka – nego ih raskidati! „Majstori“ su se dosetili, kako da se zaštite i kad sutra odu sa vlasti, a da ugovori traju – jer su dobro znali, da „fora i prevara“ ne može i neće  dugo trajati… Tako je i bilo u Beogradu: Đilas je oteran sa željom Beograđana da se nikada više ne vrati na vlast. Ni on, niti bilo ko iz plejade „žutih skorojevića“…

-„Veliki brat“ je otišao kad je ugovor istekao, pre nešto više od godinu dana, tačnije 21.aprila 2016. bez obzira što se godinama iz tog objekta praktično ništa nije radilo –kažu u Gradskom pravobranilaštvu Beograda.

Na pitanje Embarga, zbog čega se nije ranije rešio taj problem, kad se odmah znalo da se radi o protivzakonitom činu gradnje objekta bez pratećih dozvola i odobrenja vlasnika zemljišta, razložno odgovaraju:

-Ugovoro je tako pravljen, da bi odmah na tužbu o raskidu ugovora sa „Emotion Production“ i zahtevu za njihovo urgentno iseljenje, usledila kontratužba, traženje izgubljene dobiti i ko zna kakve sve još nadoknade, pa je bilo najsigurnije za Grad da se sve završi na ovakav način – tvrde u pravobranilaštvu Beograda, oni koji se nisu bavili ovim slučajem.

– Nisu pokretane tužbe, to je jasno, kao što je jasno da je sve izgleda  određivao i trasirao onaj famozni ljudski faktor…

Sasvim je druga tema, što se ranije gradski pravobranioci Beograda  nisu malo više angažovali u ovom slučaju, nego je svako čuvao prevashodno sebe i svoju fotelju!?  Strah od moguće osvete Dragana Đilasa, koju je inače pokazivao na mnogim, malim problemčićima – uterivala je strah u kosti  nadležnim organima sve vreme njegove vladavine Beogradom i posebno u onom periodu kada je „osvajao Beograd“, a istovremeno  punio džepove evrima kroz serijal „Velikog brata“ i lažnu genijalnost u poslovima marketinga sa Šaperom i Krletom…

Da li je sve to presudilo da Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove nezakonito postupa u slučaju lažne gradnje objekta za odmor i rekereaciju dece u „Pionirskom gradu“ ? Da  građevinska inspekcija, koja, osim prvog izlaska na teren i donošenja rešenja o uklanjanju montažnih delova – više se uopšte  ne pojavi na licu mesta, tokom divlje gradnje?  Čitavih godinu dana! Ili im je neko moćan zabranio dalje postupanje, kako to oni stručno kažu…

-Kruna svih nezakonitih dešavanja u poslovanju Đilasovog „Emotion production“ bilo je i izdavanje upotrebne dozvole 28.06.2006. koja je postala pravosnažna 18.septembra iste godine – tvrde u Gradskoj upravi Beograda.

– A, vrhunac daje Republička direkcija za imovinu  davanjem saglasnosti na ugovor i određivanje firme „Emotion „ kao zakupca objekta i čime se praktično  odobravaju sva  ranija nezakonita postupanja. I tek tada sledi najveća farsa: SRC i Emotion  zaključuju ugovor o zakupu 9.05.2008. kojim se konstatuje vrednost ulaganja  „Emotion“ u objekat od 85.267.872,00 dinara! Ljudi, pa šta su do tada radili? Izigravali državu, građane… A, i ovde su opet nešto smućkali, jer je ostala razlika od 39.342.400,00 dinara  između procenjene vrednosti objekta iz građevinske dozvole?!

Ovim ugovorom, koji je bio zaključen do 1.aprila 2016.godine zakupac nije u obavezi da plaća zakupninu  dalje od septembra 2014., što je dokaz da je  vrednost zakupnine utvrđena mnogo ranije, dakle te 2005. kada je i počela izgradnja objekta i kada je sklopljen prvi sasvim bespravni ugovor između SRC „Pionirski grad“ i „Emotion production“.

Vrhunska mućka  vrhunske ekipe „Đilas end company“ kojima niko u državi  godinama ništa nije mogao. Sve dok narod nije odlučio da ih otera sa vlasti: da se nikada više ne vrate.

Ekipa portala Embargo

Оставите одговор