Đilas naše pare – sklonio u Švajcarsku!? (3)

Zgrnuo milione na marketingu “žute tranzicione pljačke Srbije”(3):

Još se mastilo nije bilo osušilo na ugovoru o prodaji Direct Media doo, bugarskom državljaninu sa holandskom firmom, a Đilas je odmah “zbrinuo parice na sigurno mesto”!
Naime, istraživači finansijskih malverzacija tvrde, prema rešenju Kantona Zug(Cug), 10. oktobra 2014. Đilas je osnovao Multikom Open, AG, Švajcarska sa ulogom od 3.700.000 švajcarskih franaka!? Milioni franaka na sigurnom. U najsigurnijim sefovima ovoga sveta!
Niko kao on! Niko u Srbiji nije do savršenstva razvio biznis u jednoj delatnosti kao Dragan Đilas, sa Direct Media! Ali, zbog gubitka neophodne političkog grudobrana, biznis u kome se “ dnevno ućari toliko evra, da se komotno može kupovati svaki dan po jedan Mercedes” – morao je da ga se odrekne! Da utire tragove prljavog biznisa…
To onda znači samo jedno: da nam je pravni sistem bio naopak, zakonski propisi još gori, a tužilaštvo gluvo i slepo za ovu vrstu kriminala!? I, onda je sasvim razumljiva poruka “riđobradog” da on ništa nije zgrešio, da njega nema u bilo kom krivičnom delu…
Naravno, da to nije tačno, naravno da je to njegova demagogija, jer još uvek računa na pomoć istih onih koji su ga za sve ove godine štitili i činili ga krivično nedodirljivim!
Prvedeno na srpski znači: teško zemlji koja je imala ovakvog “media maga” Dragana Đilasa, još teže će joj biti ako se, kojim slučajem vrati na čelo Beograda. Kako sada stvari stoje, verovatnoća da se Đilas vrati u fotelju gradonačelnika Beograda, jednake su, kao i da će se u Beogradu pojaviti vanzemaljci!? Mali riđi sa dve glave, u skafanderima i letećim tanjirom na sred Terazija!!!
Iskusni srpski finansijski stručnjaci, eksperti za pronalaženje svih vidova marifetluka i finansijskih podvala, objašnjavaju, a antikorupcijski portal Embargo prenosi, šta je od marketinške imperije još preostalo u vlasništvu Dragana Đilasa, posle prodaje Direct Media Bugarima:
Dragan Đilas zadržao je u svom vlasništvu Multikom Group doo iz Beograda i dva privredna društva registrovana u Srbiji. Multikom Group, doo čiji su osnivači: Dragan Đilas 25 odsto, Dragoslav Ilić jedan odsto, a pre toga Dragoslav Ilić bio je vlasnik još 41 odsto.
Jedno od tih registrovanih društava je 2. aprila 2014. godine za 896.175.000 dinara, odnosno za oko 7,4 miliona evra kupilo od Dragoslava Ilića 41 odsto udela, pa je, nakon te kupovine, samo društvo postalo vlasnik 74 odsto udela u Multikom Group. To je praktično značilo da je Dragan Đilas vlasnik 96,15 odsto tog društva, a Dragoslav Ilić nakon prodaje zadržao je vlasništvo u tom društvu od 3,45 odsto.
Istoga dana, Multikom Group prodala je 2. aprila 2014. godine svoje zavisno društvo Direct Media za 17,7 miliona evra, o čemu smo već pisali u prethodnom nastavku. Ugovoreno je tada da će holandski kupac po osnovu do tada ostvarene, a neraspoređene dobiti uplatiti milion evra u 2014. godini, a 9,5 miliona u narednim godinama. Multikom Group-a je u to vreme imala 21 zaposlenog. Zakonski zastupnik društva bio je Dragan Đilas.
Multikom grupa se intezivno bavila i drugim poslovima: tako su bili osnovali Comity Real Estate iz Beograda, društvo za razradu građevinskih projekata. Zakonski zastupnik bio je Gojko Đilas. Prema tvrdnjama istih tih eksperata, ovo društvo u 2014. Godini nije imalo nijednog zaposlenog, nije imalo prometa, a iskazalo je gubitak u iznosu od 5,3 miliona dinara!?
Da Đilas ne brine za svoje biznise posle prodaje “mezimčeta” Bugarima, pobrinula se firma “Frendee” doo iz Beograda, društvo za trgovinu na malo, čiji je osnivač 60 odsto Multikom Group, i po 20 odsto Isidora Trifunović i Vladimir Bjelobrk. Ali, nije im išlo kako su predviđali 2014. gubitak u poslovanju u iznosu od 132 hiljade dinara. Usled nemanja sadržaja rada osnivači su odlučili da ovo privredno društvo stave u proces likvidacije i za likvidacionog upravnika odredili Isidoru Trifunović.
Posle neuspelih avantura sa novinama ( mada to i dan danas Đilas negira, da je mao bilo kakve veze sa listom Press!?) okrenuo se unazad nekoliko godina poljoprivredi. Na području negotinske opštine, na nekoliko desetina hektara bavi se voćarstvom, ali i proizvodnjom organskih jaja. Ova roba je uglavnom namenjena za izvoz, a o rad na živinarskoj farmi, koka nosilja brinu lokalni meštani, koji su zaposleni kod Đilasa.
E.E.

Оставите одговор