Đilas podvio rep!? Ne sme na TV duel sa Vesićem!

Nakon što je član Predsedništav SNS Goran Vesić pozvao jednog od osnivača Saveza za Srbiju Dragana Đilasa na TV duel, Đilas je večeras izjavio da je jasno ko uređuje program RTS, a Vesić uzvraća da je Đilasov odgovor kukavički i da ne sme da pristane na sučeljavanje.

“Ustanovili smo ko je glavni urednik svih TV sa nacionalnom frekvencijom. Vesić nudi da izaberem televiziju, emisiju i voditelja za duel sa njim!? Ovo je istorijski trenutak da su priznali da Vučić kontroliše sve televizije! Sačekaću da se RTS ohrabri da na klevete odgovorim istinom“, napisao je Đilas na Tviteru.

Vesić, međutim, uzvraća da je, kada je ponudio Đilasu TV duel, bio siguran da on ne sme da pristane na sučeljavanje.

“Samo me je interesovalo kako će da obrazloži svoje bežanje. Kaže Đilas da uređujem medije jer mu nudim TV duel? Pa vas pedeset iz opozicije je do sada nudilo Vučiću TV duel. Da li to znači da svi ti liderčići opozicije uređuju sve te televizije?“, naveo je on.

On konstatuje da posle Đilasovog današnjeg odgovora konačno jasno da on ne sme na TV duel gde neko može da mu odgovori.

“Đilas bi svaki dan da se iživljava na Vučiću svojim besprizornim saopštenjima punim laži bez prava da mu neko odgovori. A na duel ne sme“, ocenio je Vesić.

Kako je dodao, i dalje poziva Đilasa na TV duel i da bira na kojoj televiziji to želi.

“Siguran sam da bi svaka televizija želela da svojim gledaocima eksluzivno omogući da gledaju dokaze o tome kako je Đilas opljačkao Srbiju. Ja ne mogu da zakažem duel ali sam siguran da medijski tajkun Đilas to može. Pa i na njegovoj privatnoj N1 televiziji“, kaže Vesić.

Polemika Vesića i Đilasa počela je juče nakon Vesićevog gostovanja u Jutarnjem programu RTS.

Vesić je tom prilikom rekao da je PKB bio politički projekat bivše gradske vlasti, odnosno Dragana Đilasa, koji je pokušavao da od PKB-a stvori ono što nije mogao i radeći suprotno zakonima ekonomije.

“Kada smo mi 2013. preuzeli vlast i ušli u PKB, zatekli smo situaciju da nije ni jedan račun za struju bio plaćen, ni jedan račun za vodu i gas, da je preduzeće bilo dodatno zaduženo između 55 i 80 miliona evra“, kazao je Vesić.

Đilas je potom na Tviter nalogu naveo da je uputio dopis javnom servisu u kojem je, kako kaže, taksativno nabrojao „sve laži u kojima je direktno pominjan“, a koje je Vesić izneo u subotu gostujući u jutarnjem programu RTS-a i zatražio od RTS-a da pročitaju njegov demanti.

Vesić mu je na to odgovorio pozivom na duel, jer je, kako je rekao, to šansa za Đilasa da objasni kako je 2006. godine prijavio ženinu vilu na Dedinju, automobil iz 2007. godine i 70.000 evra ušteđevine a 2016. godine kada je otišao sa vlasti sam je prijavio da ima 24 miliona evra u nekretninama.

Оставите одговор