Đilas „reketirao“ vrtiće i uterivao pare „Ktitoru“!?

Članica Gradskog veća Tanja Popović kaže da je za iznos koji duguju „Kurur“ i Aleksandar Rodić moglo da se izgradi 35 vrtića.

 – Kao članica Gradskog veća grada Beograda zgrožena sam primitivnim napadom vlasnika Kurira Rodića na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vućića u vezi sa dugovanjem za porez koji ima Kurir i izjavom koliko vrtića za te pare može da se izgradi – poručuje Tanja Popović, članica Gradskog veća.

Popovićave je navela da, ne može da ne primeti da je Rodić veoma dobro upoznat sa Đilasovim lopovskim cenama po kojima su se gradili vrtići kada je dug Beograda iznosio 1.1 milijardu dinara.

– Dok je svaki Đilasov vrtić koštao preko dva miliona evra gradska vlast koju predvodi Srpska napredna stranka je od 2014. godine obezbedila mesta za novih 8.000 dece u privatnim vrtićima bez dinara ulaganja. Prvi put su deca koja idu u privatne vrtice izjednačena sa decom koja idu u državne vrtiće. Da ne pričam o tome da dok je Đilas vladao gradom roditelji su za dete plaćali 9.700 dinara mesečno, a danas 5.600 dinara. Kroz novu mrežu škola obezbedićemo još 1.200 mesta za decu u vrtićima i postojećim školskim objektima – navela je Popovićeva.

Ona je napomenulada da je grad Beograd pokrenuo inicijativu da gradi montažne vrtiće koji koštaju oko 30 miliona dinara za stotinu dece.

-To znači da bi za šest miliona koliko Rodić duguje bankama i za nekoliko miliona evra koliko duguje za porez moglo da se izgradi bar 35 vrtića, istakla je Popovićeva.

– Kako je radio Đilas u čije je vreme Rodić postrojavao ministre najbolje govori podatak da je poptisao ugovor za zakup dečijeg vrtića u Altini (Zemun) gde mesečna zakupnina iznosi 23.710 evra za oko 2.000 kvadrata prostora. Ovaj ugovor zaključen je jula 2010. na 10 godina sa kompanijom „Ktitor“ koju je zastupao Milija Milosavljević!? Tako će grad da plati Ktitoru za deset godina 2.844.000 evra!? – navela je ona.

Popovićeva je poručila da gospodin Rodić samo treba da plati porez državi i ono što duguje državnoj banci

– Neka se ne brine koliko će vrtića grad od tih para da izgradi. Sasvim sigurno bar desetak puta više od njegovog pajtosa Đilasa – dodala je Popovićeva.

Оставите одговор