Đilas sebi dopisao – ono što je država otpisala!!!

Bivši gradonačelnik Beograda, po ko zna koji put, ne govori istinu o tobožnjem vaskrsnuću PKB-a pod njegovom vlašću:

Najobičnija je laž je da je beogradski Kombinat PKB svojim umećem i znanjem i dovođenjem nekakavog svog menadžmenta mladih stručnjaka – “podigao iz mrtvih” Dragan Đilas!? Opet, ovih dana to neprestano ponavlja u javnosti ! Kad god ga novinari pritisnu nezgodnim pitanjima iz ranijeg rada Gradske uprave Beograda i javnih preduzeća u vreme dok je on bio gradonačelnik – Đilas se uhvati PKB-a… Kao slamke spasa, računajući da poslovično neupućeni novinari ne znaju istinu tog navodnog velikog vaskrsnuća poljoprivrednog giganta na obodu glavnog grada…
Istina je sledeća: PKB je u to vreme zaista krenuo napred u oporavak, ali ne zbog novog sposobnijeg Đialsovog menadženta, medijske halabuke i veštačke reklame u javnosti – već zbog oprosta duga od strane države Srbije za poreze, doprinose i sve moguće višegodišnje kamate!!!! To, naravno, Dragan Đilas ne spominje, već se samo, kao davljenik hvata za priču koja nikada nije imala činjenično pokriće!
Evo kako se u to vreme javno hvalio Đilas :
– Doveli smo profesionalni menadžment sastavljen od mladih ljudi kojima je preporuka bila radna, a ne partijska knjižica. Seli smo sa predstavnicima sindikata i dogovorili da broj zaposlenih bude 2000, a plata u proseku 50.000 dinara. Prva tri meseca radnici nam nisu verovali, mislili su da smo samo još jedna ekipa koja je došla da napuni svoje džepove. Posle tri meseca u kojima smo postavili firmu na zdrav temelj i promenili ugovore o otkupu naših proizvoda sa moćnim kompanijama, jer su bili štetni po PKB, počeli su da nam veruju. Za tri godine smanjili smo dug za tridesetak odsto, ali, što je mnogo važnije, uložili smo u poljoprivrednu mehanizaciju i napravili dve najmodernije farme krava u Evropi.
Istina je samo malo drugačija! To smanjenje duga koje spominje Dragan Đilas, nije nikakav uspeh menadžemnta, ničija poslovna genijalnost, već potez olovkom države Srbije:
1. Za PIO oprost duga za 2010.godinu u iznosu od 483.380.286,32 dinara
2. Za poreze na zarade, na dobit i ostale naknade, za 2010. država Srbija je 30.11. 2011. PKB Korporaciji oprostila (otpisala) dug u iznosu od 1.565.462.639,56 dinara
3. Za 2011. Država je 31.03.2012. PKB-u oprostila (otpisala) dug u iznosu od 1.192.480.530,00 dinara!
4. I na dan 31.10.2012. država je otpisala PKB-u sve kamate na poreze, doprinose, plus glavnica za doprinose u iznosu od 3.321.348.768,09 dinara!!!
U vreme Đilasovih eksperata, država je PKB-u oprostila dug od skoro 7 milijardi dinara. Đilas je trebalo da se zahvali državi, svim građanima, a ne “ lap top majstorima” koje je on promovisao u vrhunske stručnjake!? I naravno sebe, kao posebnog biznismena –genijalca?
Ovo je samo još jedan prilog obmana i laži kojima se “služi” Dragan Đilas… Beograđani srećom znaju, da se dva puta nikako ne mogu “saplesti o isti kamen”…

Ekipa portala Embargo

Оставите одговор