Đilas upropastio  “Omladinku”, šta bi tek uradio sa Beogradom i Srbijom?!

FOTO: mc.rs

Antikorupcijski i neprofitni portal Embargo ima dokaz, crno na belo:

U kampanji za beogradske izbore “ niotkuda” se opet pojavio “tajkun Đilas” sa otrcanom pričom o uspešnim biznis poslovima i planovima za budućnost Beograda i Srbije pod njegovim vođstvom. Kako je vodio Beograd, dobro je poznato: ostavio je ukupni dug od 1,2 milijarde evra!? Međutim, malo je poznato da je počeo da u dugove tera i sopstvene firme? Ili je u pitanju  neki poslovni trik, kako bi se recimo izbegli porezi ili neki druga plaćanja?

BIlo kako bilo, Dragan Đilas se nametao kao neki spasilac, a u stvari je bio I ostao  ekonomski analfabeta – čudotvorac po Trgovčevićevom receptu “javlja mi se”… A nije istoj toj beogradskoj i srpskoj javnosti dojavio da mu je sopstvena firma u 2016.godini poslovala sa ogromnim gubitkom!!! I to u oblasti poljoprivrede, gde nam on godinama soli pamet sa nekakvim njegovim lažnim uspehom u PKB-u?!

 

Naime, Đilasova firma PIK “Omladinka” koja se isključivo bavi poljoprivredom zvanično je po slovu godišnjeg finansijskog izveštaja za 2016. zabeležila gubitak u iznosu od malo više od 100.000 evra! Ili precizno rečeno: gubitak je bio 12.338.783,56 rsd!  Mašala! Čovek kome su puna usta priča o revitalizaciji poljoprivrede, o tome kako je sa uspehom vodio i sasvim oporavio PKB, nije uspeo da uspešno posluje sa sopstvenim “malim preduzećem”? Koga to on onda “folira i maže” pričama o ekonomskom oporavku Beograda…

Vešto je ovaj izveštaj sakrio u kampanji, jer bi verovatno time rasterao i ono malo sakupljenih birača. Ali, srećom Beograđani znaju već sa kime imaju posla, pa je tako i prošao na izborima. Ali, nisu saznali za novu bruku  “Velikog brata – maga velike pljačke”!?

Da ironija ovoga slučaja bude još ekonomski poraznija za beogradsku i srpsku javnost, direktor “Omladinke”, odnosno njen i njegov zakonski zastupnik je Dušan Nikezić! Da, onaj Dušan Nikezić koji je bio državni sekretar u ministarstvu finansija, onaj Nikezić koji je zajedno sa ocem  ( dok nije uhapšen), u vreme vladavine “žutih” – žario i palio finansijama Srbije i koji ih je bio doveo do prosjačkog štapa – odnosno bankrota!

E, taj  takav Dušan Nikezić je odavno direktor kod Dragana Đilasa, u PIK “Omladinka”, i on je taj koji je uz svog gazdu potpisao taj “uspešni” finansijski izveštaj za 2016.godinu.

– Koliko nam je poznato, ova Đilasova firma radi u negotinskom kraju na ogromnim zemljišnim posedima i bavi se proizvodnjom organskih jaja i voćarstvom – tvrdi dobro upućeni sagovornik antikorupcijskog i neprofitnog portala Embargo. – Delili su ta jaja u mnogim kampanjama, a verujemo da je dobro prolazio i sa voćem i drugim poljoprivrednim poslovima… Biće da je u pitanju opet neka poslovna prevara, da prevari rođenu državu za porez ili nešto drugo?

I pored više pokušaja nismo uspeli da na poznate firmine telefone u Beogradu stignemo do direktora “Omladinke”, Dušana Nikezića?! Uvek je bio zauzet ili van kancelarije. Ostavljanje poruka sa brojem telefona nije bilo vajde…

E. E.

Оставите одговор