Đilasova lažna obećanja demantuje decenija vlasti kada nije uradio ništa od ovoga što sada obećava!

 

Tajkun Đilas je konačno uvideo da je ekologija aktuelna tema, pa pomisli kud svi Turci, tu i mali Mujo. Pre Đilasa veliki iskorak u ekologiju je napravio šabački hazjajin, dahija Nebojša Z. Glavni razlog Nebojše Z. da uđe u ekološke vode je to što se preziva Zelenović! I pomisli Zelenović, pa ja sam rođen da se bavim ekologijom, zaboga, prezivam se Zelenović. A dok je vladao Šapcom, 15 godina, za ekologiju ga je bolelo uvo. Tako i Đilas, mada je hendikepiran zbog toga što se ne preziva Zelenović. Dok je bio ministar i gradonačelnik, ekologija mu je bila poslednja rupa na svirali. Na savskom nasipu, danas, Đilas je i priznao da se (pre)kasno uključio u ekološke teme. Kasno Đilas na savski nasip stiže! Video Đilas da se ekokonji potkivaju, pa i on digao nogu! I kaže Đilas kad dođe na vlast srušiće sve objekte na savskom nasipu. Doduše i tu je priznao svoju odgovornost za tu nelegalnu gradnju, zbog toga što nije mogao da sakrije činjenicu da je vladao do 2013. Slaga Đilas ne terpnuvši da tada za divlju gradnju nije znao!!! Kako nije znao? Pa divlja gradnja na savskom nasipu cveta tokom poslednjih dve decenije. A Đilas nije znao (kao)? Nije znao ni kada je bio ministar za NIP? Kada mu to odgovara Đilas se pravi Toša. Doduše, da se nasmejem, možda i nije znao? Naime od 2004. do 2013. dok je obavljao tri državne funkcije, glavna Đilasove preokupacija je bila kako da „zgrne“ onih 619 miliona evra. Sve ostalo je bilo u drugom planu.

Osnovna slabost Đilasovih obećanja nalik ovom poslednjem, da će srušiti nelegalne objekte na savskom nasipu, je to što ništa od toga što sada obećava, nije u radio dok je bio vlast od 2004. do 2013.! Ništa! Ko će sada da mu veruje da će u budućnosti uraditi nešto što nije uradio tokom deset godina kada je bio vlast.

Zašto nelegalne objekte na savskom nasipu nije srušio dok je bio ministar i gradonačelnik?
Zašto nije lekarima dao plate od 1000 evra dok je bio ministar i gradonačelnik?
Zašto nije sestrama dao plate od 600 evra dok je bio ministar i gradonačelnik?
Zašto nije učiteljima i nastavnicima dao plate od 700 evra dok je bio ministar i gradonačelnik?
Zašto nije „kulturnim radnicima“ dao plate od 700 evra dok je bio ministar i gradonačelnik?
Zašto nije svim učenicima obezbedio besplatne udžbenike dok je bio ministar i gradonačelnik?
Zašto nije svim đacima obezbedio besplatne obroke dok je bio ministar i gradonačelnik?
Zašto nije obezbedio minimalnu platu od 350 evra dok je bio ministar i gradonačelnik?
Zašto nije obezbedio da prosečna penzija bude 50% vrednosti prosečne plate, dok je bio ministar i gradonačelnik?
Zašto u stalni radni odnos nije primio sve zaposlene na određeno vreme dok je bio ministar i gradonačelnik, već su on i DS otpustili 600.000 ljudi?
Zbog čega nije poljoprivrednicima omogućio subvencije od 12.000 dinara po hektaru, i jeftino gorivo, dok je bio ministar i gradonačelnik?

Sve to Đilas obećava svojim „Planom za dan posle“, a nije ispunio tokom deset godina dok je bio na vlasti! I sad postade Đilas veliki ekolog. Kada mu je g. Šapić bio pomoćnik gradonačelnika, Đilasu nije palo na pamet da kroči nogom na savski nasip. Đilas nikada do sada nije pominjao savski nasip. Toga se setio tek sada kada je g. Šapić postao potpredsednik SNS. Kakvo bezobalno licemerje!