Đilasova moć bacila na kolena  beogradske činovnike!?

Kako je bilo moguće da se objekat “Velikog brata” naočigled svih gradskih struktura  bespravno gradi u  Košutnjaku?

Zbog straha od odmazde i gubitka funkcije, niko od nadležnih gradskih službi u Beogradu  nije smeo da stane na put Đilasovoj firmi „Emotion Production““ u  bahatoj i bezobraznoj uzurpaciji državnog radi samo i isključivo ličnog bogaćenja! Ako je „Veliki brat“ u samo dva serijala zaradio čist profit, više od 4 miliona evra – onda možete zamisliti koliki je tek  bio  strah „žute“ administracije koja je shvatila da veoma brzo stiže „novi vođa“!? Pali su na kolena pred novim „državnim tajkunom“ koji je nezadrživo  krenuo u osvajanje vlasti u Beogradu i celoj,  do tog trenutka Tadićevoj Demokratskoj stranci!

Nenad Komatina

-Ma kakvo crno pravobranilaštvo, koje je samo simulovalo pravne radnje, kao uostalom i ostali iz gradskih službi – tvrdi sagovornik Embarga.

– Pravobranilac Katarina Žeželj, pa zamenik pravobranioca, Milovan Baljak „godinama“ čekaju dokumenta, pišu zahteve, u slučaju gradnje lažnog objekta za decu u Pionirskom gradu, a iz Sekretarijata za sport nikako da išta stigne? Bilo je po onoj crnogorskoj „ stići će, ali ne znamo kad će“… A, šta tek reći o Sekretarijatu za urbanizam i čuvenom Nenadu Komatini, „alfi i omegi svih mućki toga doba u gradu Beogradu“?! Na kraju, on je jedini izvukao deblji kraj iz višegodišnjih malverzacija, u kojima su stotine miliona završili u privatnim džepovima…

Šta tek reći o ponašanju „požutelog“ direktora SRC „Pionirski grad“, Mladena Vujoševića, koji na brojne pozive novinara Embarga nije hteo da se javi, već  nas je stavio na listu „nepoželjnih poziva“!? Pre, toga, letos nam se samo jednom javio: iz Grčke. Čovek se odmara! A, i zaslužio je, jer toliki stres koji mu je nabacio tada svemoćni Dragan Đilas – teško iko može izdržati. A, i šta bi mogao u svoju odbranu „nesrećni direktor“ da kaže:

-Predmetni ugovor između SRC „Pionirski grad“ i Emotion koji je zaključen 22.08.2005. koji je po svemu bio ništavan, raskinut je 5.04.2006., o čemu je nadležni Sekretarijat za sport i omladinu (ovlašćen od strane Grada Beograda) obavešten tek 26.09.2007.godine!!! – tvrdi sagovornik Embarga.

– I to tako, što je direktor SRC „Pionirski grad“, Mladen Vujošević, napisao ( zamolio)  da nema potrebe za podnošenjem tužbe jer je ugovor  već raskinut!? Ugovor je i inače bio ništavan, jer jednostavno rečeno, Emotion nije mogao graditi objekat za potrebe „Velikog brata“ na toj lokaciji!? A, i direktor Vujošević nije imao odobrenje Grada i Direkcije za imovinu za potpisivanje ovakve vrste ugovora… Ali, Mladen Vujošević prećutkuje Sekretarijatu za sport kao svom direktno pretpostavljenom i nadležnom, da je istoga dana kada je zaista raskinut prvobitni ugovor – potpisan novi, opet sa istom Đilasovom firmom, opet o poslovno-tehničkoj saradnji i regulisanju međusobnih obaveza! I još kasnija tri Aneksa ugovora ( 29.12.2006., 15.05.2007. i 17.07.2007.)! U novom ugovoru se opet  „priča“ o izgradnji objekta, koliki će biti troškovi gradnje i ko će sve to platiiti – a objekat je u tom trenutku već bio sagrađen!? Budi bog s nama! Pa, ovako nešto je moglo samo u  „Đilasovom Beogradu“ i nigde više na belom svetu….

E, onda na scenu stupa čuveni Nenad Komatina „mirođija u svim kiselim čorbama“ grada Beograda sa rešenjem o odobrenju za izgradnju,  Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove,  koje je na nezakonit način doneto 17.marta 2006, a postalo pravosnažno 3.aprila 2006.I sasvim nestručnima sve bi bilo odmah jasno, kakvu je prevaru napravila Đilasova firma Emotion u saradnji sa SRC „Pionirski grad“: celokupna investicija izgradnje objekta vredna oko 40 miliona dinara sagrađena je za samo dva cela dana!!!! Što do sada niko u scvetu nije uspeo da skoro 2.000 kvadrata sagradi za dva dana! Ali, tako sagrađeni  bespravni objekat je rešenjem Sekretarijata za urbanizam nezakonito legalizova! Jedna mućka rađa drugu; jedna prevara rađa novu prevaru… Pa, ima li tome kraja…

Ekipa Portala Embargo

Sutra: Ko je sve u lancu teških zloupotreba zbog  Đilasovog  „Velikog Brata“?

Оставите одговор