Dok budžetska „češlja muvačine“ sa budžetom grada Šapca, „Zelenko“ se brčka na moru! Za svaki slučaj „pobegao u lijepu njihovu“, u okolinu Zadra!?

Da li je normalno, da dok traje državna kontrola kako su se trošile pare građana Šapca, da gradonačelnik „ladno“ ode na more?

Gradonačelnika Šapca, Nebojšu Zelenovića „Zelenka“ NALED-ovog dobitnika za realizaciju tobožnjih projekata iz gradskog budžeta za potrebe i uslugu građana – „pobegao je“ na more i to baš u trenutku kada je budžetska inspekcija počela da pregleda kako su se trošile pare iz gradske kase?! Mnogi smelo tvrde, da se gradonačelnik namerno sklonio, kao vid revolta i bojkota zbog državne kontrole kojoj su inače redovno podložni svi oni koji raspolažu sa budžetskim sredstvima…
A, to kako su trošena budžetska sredstva građana Šapca, antikorupcijski i neprofitni portal Embargo je danima pisao i dokumentovao, pa je sasvim sigurno, da će i budžetska inspekcija imati „šta da vidi i zvanično konstatuje“… Samo da i ovo ne prođe kao nalaz i krivična prijava DRI? Samo ako istraga izađe iz okvira „ Donovog grada Šapca“ – ima šanse da krivci odgovaraju i budu po slovu Zakona kažnjeni…


Dolasku budžetske inspekcije u gradsku Upravu Šapca, prethodila je jedna, sada je očigledno, iznuđena mera „vladara Šapca, Zelenka, Necaja,Sovronija i njihovog Dona Dušana“ otpuštanje oko 60 radnika gradske Uprave koji su bili na Ugovoru o povremenih i privremenim poslovima!
Kako su Ugovori raskinuti baš pred dolazak budžetske inspekcije, osnovano se sumnja da su time hteli da sakriju činjenicu da su zapošljavali mimo Zakona:
Prvo je bilo reči da je otkaze dobilo 45, a u stvari otpušteno je oko 6o radnika i meni lično je žao svakog ko ostane bez posla, ali se ovaj put mora spomenuti da su to bila „partijska zapošljavanja“ onih koji su učestvovali u izbornim kampanjama za potrebe stranaka opozicije, pre svega Dušana Petrovića i Vuka Jeremića – nedavno je komentarisao dr Boban Birmančević, narodni poslanik SNS i stranački poverenik za ovaj grad. – Čak se nezvanično čuje, da je svakome ponaosob rečeno, da se malo strpe, mesec-dva, i da će sa njima biti ponovo obnovljeni ugovori, samo da prođe budžetska kontrola!?


A, dok ne prođe budžetska kontrola, izgleda da je gradonačelnik procenio da je najbolje da ode na odmor, na more… I to gde: baš u Hrvatsku, na područje okoline Zadra. Baš srpski lokalni funkcioneri znaju gde treba da idu na more, ili su u pitanju neke druge stvari?
Nebojša Zelenović je otišao na more, ali nije odgovorio na javno postavljena pitanja antikorupcijskog portala Embargo za sve ono o čemu smo danima pisali. Nije našao za shodno da srpskoj javnosti pruži odgovore, iako se na istom blogu gradonačelnika grada Šapca, hvali kako svima odgovara u roku od jednog dana!
Ništa bolji nisu ni u Gradskoj Upravi, kojima smo takođe poslali nekoliko pitanja pre dve nedelje!? Načelnica za skupštinske poslove nam je lično potvrdila da su pitanja stigla, da su prosleđena u kabinet, ali odgovora od njih nema…
Mnogi tvrde – neće ni biti. Jer, nemaju šta da kažu,da odgovore, na ono što smo ih pitali…
E.E.

Оставите одговор