Dokle ćete bre, da se “pravite blesavi”!?

Zašto ćute Agencija za borbu protiv korupcije i Tužilaštvo na ono što se godinama dešava u Paraćinu i Šapcu:

 

Kada bi se sve paraćinske i šabačke afere kojim slučajem vrednovale, pobedili bi i čuvenog Aliju Sirotanovića, čuvenog junaka socijalističkog rada iz vremena Tita!!! Ali, ostaci davno potonule žute podmornice i dalje bauljaju po dnu mora, dok im se zadah širi odozdole na daleko po pučini…

Ovo nije samo prosta stilska figura radi umetničkog dojma, nego istina o tome da država ne može da ima dvostruke aršine samo zbog toga što hoće po svaku cenu da sačuva odavno od naroda potisnutu političku sortu!?

Ne može Agencija za borbu protiv korupcije da se brzometno oglašava kad je u pitanju slučaj predsednika opštine Blace, Brus i njima slične, a da se prave “ludi i obnevideli” na ono što se godinama dešava u Paraćinu i Šapcu? Koliko im to još vremena treba pa da shvate sa koliko perfidnosti potuljenosti i, zašto ne reći, laži predsednika opštine Saša Paunović, kojima je  branio svoje najmilije političke partnere, zamenika Tomislava Šaletića i svu drugu vulumentu koja ga i održava na vlasti? Šta tu ima da se više čeka, kad je i “budali jasno”, da je recimo “prepošteni” Šaletić bio istovremeno zamenik Paunoviću i jedan od u APR-u upisanih direktora privatne firme “Spektar invest”!? “Osudiše” onog nesretnog predsednika opštine Blace zbog navodnih dvesta i kusur hiljada dinara “nameštenih za bliskog člana porodice, a ovamo prolaze milioni… Paunović javno medijima potura krnje dokumente iz APR-a, brani svoje političke partnere – i nikom ništa!? Dokle ćemo se plašiti da kažemo istinu, da prave stvari nazovemo jedinim i pravim imenom?

Da se neko u Agenciji ili nedaj bože Tužilaštvu nije uplašio što je Saša Paunović ponovo postao deo komandnog kadra žute podmornice? Ej, ljudi, pa on je postao potpredsednik stranke koja je na beogradskim izborima osvojila tek toliko glasova “ da svi mogu stati u jedan poveći školski amfiteatar”!? Sila je to! Kakvi će tek biti kad ih opet “pod svoje uzme riđobradi Veliki Brat”? Obećao im je opet Zapad svu pomoć! Kao nekada… Oni ne znaju drugačije, nego da ruše legitimne režime po svetu! Narod su jednom prevarili. Više neće. Svojim  izborom na izborima javno su im obećali: “ Imamo za Vas državni smeštaj, sve sa odelima na duge pruge”…Još samo da država konačno stegne petlju?! U međuvremenu se moramo zapitati:

Da li opet neko u Srbiji preti nekom novom dosmanlijskom revolucijom zbog koje su nadležni “ poput sirotog Mehe malo pustile u donji veš”, pa ne znaju šta da rade, niti kako da postupaju sa onim što bi rešile i “tuke” beogradskog Pravnog fakulteta! Čak i oni koji su zbog ispita kod profesora Koste Čavoškog na prvoj godini – bežali za Kragujevac!

Uvažena gospoda od morala i ugleda iz Agencije za borbu protiv korupcije, ne mogu mesecima “da presude” da li je gospodin Tomislav Šaletić bio u sukobu interesa? Daju time alibi Saši Paunoviću da ga ne smenjuje sa mesta svoga zamenika?! Šta tek reći za sve one druge afere čuvenih “džigerana” zbog čega  po kafanama naručuju  pesmu “ jači smo od sudbine(države)”…

Kad Paunoviću vetar u leđa daju državni istražni organi, onda i nije čudo što ganja novinare, podnosi tužbe za klevetu u uvrede, pokušava da im nabaci i nekakvu, bože sačuvaj,  krivičnu odgovornost!?

Nedavni šabački samit članova žute podmornice, sve pod komandom “riđobradog i mistera 10 posto od Šapca” samo je dodatni argument da su potrošili sve adute u narodu i da sada obigravaju oko plotova stranih ambasada i njihovih špijunskih mreža… Kao što rekosmo, baš kao nekada…

E. E.

Оставите одговор