Doktor za divlju gradnju: “Šapić umesto da ruši – ponovo na divlje gradi”!?!

Antikorupcijski portal Embargo na licu mesta, nastavka gradnje lokala u Studentskoj 45a na Novom Beogradu, što je po rešenju gradske inspekcije  odavno trebalo da bude srušeno do temelja…

E, tako se to radi! Kad srpsko pravosuđe, okleva, opkoljava i od očiglednog krivičnog dela pravi naučnu fantastiku, onda osumnjičeni rade dalje: Lokal u Studentskoj 45 a na Novom Beogradu, na ulazu u “Studenjak”, koji najverovatnije “ ekipa predsednika opštine Novi Beograd, Aleksandra Šapića” i pored rešenja gradske inspekcije o kompletnom rušenju, mesecima drsko I bahato drži do pola srušeno… A, od pre neki dan, nastavlja izgleda opet divlju gardnju?!

Osetio “Šapa” da država nije dosledna ni u svojim donetim odlukama, pa ko veli, da radi dalje “svoju divlju radnju”…Kamere sugrađana zabeležile su detalje kada dolazi mikser da sipa beton za nastavak gradnje porušenog sprata lokala… A, onda i detalje, kada je na lice mesta stigla komunalna policija!?

Zar je moguće da se na ovaj način izigrava zakon u najurbanijem delu Novog Beograda? Šta onda reći za prigradska naselja, one udaljenije od centra grada?

Podsećanja radi, mastilo na optužnici koju je pokrenulo nadležno tužilaštvo protiv “Šapine ekipe” se odavno sasušilo! Skoro se izbrisalo, jer prvo je mesecima Krivična prijava MUP-a Srbije putovala od jednog do drugog tužilaštva… Sa njom se igrao ping-pong, osluškivali rezultati martovskih beogradskih izbora, da se slučajno ne zamere Šapiću, ako postigne dobar rezultat! Niti je Šapić postigao ono što je očekivao, niti je postao deo vladajuće strukture u Beogradu, ali je nastavio po starom… Valjda veruje, da to što nije u političkom društvu “secikesa i političkih gubitnika profitera”, daje mu za pravo da nastavi ono što je njegov “ujka Rade Dedović odavno započeo izgleda za njega: da nastavi divlju gradnju ogromnog lokala “…

Čak je isključena i varijanta da je u međuvremenu lokal nekome prodat, jer je pod sporom. Antikorupcijski portal Embargo podseća da je sin prvobitnog vlasnika lokala, pokojnog Alilija, prošle godine takođe podneo Krivičnu prijavu protiv istih, tražeći poništaj ugovora po kome je skoro 120 kvdrata lokala njegov otac prodao za samo 30.000 evra!?!

Na žalost, i taj postupak će tek u novembru krenuti sa mrtve tačke… Skoro ista priča kao u slučaju Krivične prijave MUP-a Srbije?

Krajnje je vreme, da se nadležni uzmu u pamet i počnu da rade svoj posao – brzo i efikasno, pogotovo kad su slučajevi jasni kao dan! Uostalom, ovi kod Studenjaka – sve rade u po bela dana… Valjda veruju da su nedodirljivi… I bilu su do sada. Poruka koju opet šalje dr Šapić nikome u Beogradu ne služi na čast!

E.E.

Оставите одговор